Ga naar inhoud

PC valt uit na opstarten


Vissa
 Delen

Aanbevolen berichten

Dag allemaal,

Vandaag had ik de moed bij elkaar geraapt om mijn computerkast is open te schroeven en te kijken wat er allemaal in zit. Ik kwam direct een berg stof tegen waarvan ik dacht dat het geen kwaad kon om dat een beetje schoon te maken. Ook de ventilatoren hadden veel stof opgevangen, dus die had ik losgekoppeld en schoongemaakt.

Voor de rest heb ik nog even de videokaart eruit gehaald, een harde schijf en zo'n kaart voor het ramgeheugen. Nou, niet zo boeiend zou je zeggen, en ik heb ook alles weer goed terug gezet (ja, zeker weten).

Alleen nu heb ik het volgende probleem: Als ik de computer nu opstart valt hij uit voordat ik überhaupt windows (vista) in ben. Hij komt tot aan het laadbalkje. Alsof daarna de stroomstekker eruit getrokken wordt . Je zou zeggen, dat ligt dan aan de voeding. Maar als ik de PC direct na het uitvallen weer aanzet, dan valt ie binnen 5 seconden al uit! En als ik hem dan een paar minuten met rust laat, dan start ie wel weer op tot aan het laadbalkje, tot ie weer uitvalt. Bovendien zag ik, vlak voor de eerste keer dat hij uitviel, heel kort een melding, iets over oververhitting. Maar daarna heb ik die melding ook niet meer gezien.

Misschien toch iets met de ventilator, omdat ik die losgekoppeld heb? Maar wat zou het dan zijn… Hij zit namelijk gewoon weer op z'n plek en draait goed (voor zover ik weet).

De laatste keer dat ik de PC aan heb gehad voordat ik hem open schroefde is wel al een paar maanden geleden. Maar toen was er dus nog niks aan de hand. Misschien in de tussentijd iets overleden?

aangepast door Vissa
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je de CPU koeler compleet met het koelblok losgemaakt of enkel en alleen de ventilator?

Kun je eens de precieze melding van oververhitting vermelden?

Ik heb dat hele blokje er af gehaald.

Die precieze melding weet ik niet, want die laat mijn computer bij het opstarten dus niet meer zien. Dat was eenmalig. Nu start ie gewoon normaal op, tot het moment dat ie Windows wil laden, wat een halve minuut duurt ongeveer, en dan valt ie uit. En als ik hem direct daarna weer aan zet, dan valt ie dus al na een paar seconden al uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je het koelblok (headsink) eraf haalt kan je maar beter de oude (soms verharde) koelpasta eraf halen en mooi opkuisen.

dan moet je altijd nieuwe koelpasta aanbrengen.

De reden dat je pc na korte tijd afsluit is te wijten aan een oververhitting van de cpu omdat er geen goed contact meer is tussen de koeler en de cpu.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd zoals Hensyr al aangeeft dien je als de gehele koeler verwijdert is geweest de oude koelpasta te verwijderen en nieuwe aan te brengen.

Moderne processors hebben een beveiliging ingebouwd als ze te warm worden ze automatisch lager geclockt worden of uitgeschakeld.

Meer info over het hoe en waarom van koelpasta vind je hier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.