Ga naar inhoud

Handleiding Zorin OS 6 LTS.


Hensyr

Aanbevolen berichten

Het is niet altijd gemakkelijk om Windows XP te vervangen door Windows 7 of Windows 8.1, zeker niet wanneer u nog een goede computer hebt, maar eentje die te licht is bevonden.

Wat kan er dan wel een waardige vervanger zijn?

Linux? Ja ... maar dat is niet zo vanzelfsprekend, zeker niet wanneer men gewoon is om met Windows te werken. Toch zijn er mensen over de hele wereld die in team hebben samengewerkt om Linux meer toegankelijk te maken. Zo zijn er distributies ontstaan die Linux als basis hebben gebruikt, maar er een eigen toets hebben aan gegeven of het gemakkelijker hebben gemaakt.

Daarmee zijn er tientallen verschillende distro's ontstaan zoals er zijn:[*=1]Linux Mint
[*=1]Ubuntu
[*=1]Open Suse
[*=1]Mandriva
[*=1]PCLinuxOS


en vele anderen.

Weinigen is het gelukt om echter een lage drempel te creëren, die het gemakkelijker moet maken om Windows-gebruikers te laten overstappen op Linux. Toch is er een team in Ierland - aangevoerd door Artyom Zorin - die Zorin OS ontworpen hebben uit Ubuntu en dit speciaal voor gebruikers die willen overstappen naar Linux.

Zorin OS bestaat nu in verschillende versies:[*=1]Zorin OS 6 LTS en is een LTS versie (Long Term Support) tot 2017.
[*=1]Zorin OS 8 is een bijgewerkte nieuwere versie maar geen LTS.
[*=1]Zorin OS 9 RC is de Release Candidate van de nieuwe Zorin OS en zal waarschijnlijk bij de definitieve release ook een LTS worden.

In dit topic heb ik gekozen voor de LTS versie: Zorin OS 6 LTS

=youtube_share;p6pC7Ut8tSo]Wilt u Zorin OS 6 LTS installeren, download dan hier de Nederlandstalige gids die u zal begeleiden tijdens het installatie proces: [ATTACH]33861[/ATTACH]

Het Zorin .ISO bestand om te installeren kan u hier downloaden: Zorin OS - Free. U kan kiezen tussen 32-bit-versie en 64-bit-versie, afhankelijk van het feit of uw processor 64-bit ondersteunt of niet.

Veel plezier met Zorin.

Als u vragen hebt stel ze dan gerust in dit forumonderdeel.

Handleiding Zorin OS 6 LTS-secured.pdf

aangepast door Hensyr
link toevoegen forumonderdeel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.