Ga naar inhoud

Windows vervangen door Linux Zorin OS 9 Core


Aanbevolen berichten

Zorin OS 9 Core is de laatste release van de gebroeders Artyom en Kyril Zorin en we zullen het geweten hebben ook, want kosten noch moeite werden er gespaard om dit geweldige mooie besturingssysteem te maken.

Neem eens een kijkje in dit filmpje:

Ben je overtuigd?

Kijk dan snel even naar de handleidingenrubriek waar al twee handleidingen voorzien zijn voor Zorin OS 8 en Zorin OS 6 LTS

Binnenkort volgt nog de handleiding voor Zorin OS 9 Core.

Zorin OS werd oorspronkelijk ontworpen voor scholen in Afrika ... en dat is de gebroeders Zorin goed gelukt.

Zij wilden een besturingssysteem ontwikkelen dat er moest voor zorgen dat Windows-gebruikers moeiteloos konden omgaan met Linux.

Zorin OS is veilig. Zelfs voor de meerderheid van veilige servers in overheidscentra en banken heeft men gekozen voor Linux.

Linux is stabiel en zorgt voor een veilige werkomgeving door het wachtwoordbegrip dat over het hele systeem van toepassing is. Dit zorgt ervoor dat virussen zich zelden of nooit nestelen in dit systeem.

Zorin OS is veilig, stabiel en snel. Het systeem vraagt weinig werkkracht van de computer en is daardoor zeer geschikt om ook op oudere computers te draaien.

De systeemvereisten zijn miniem:

- een processor van minstens 1GHz (1000 MHz) 32-bit, meer is altijd beter.

- minstens 5 GB harde schijf ruimte, maar voor uw eigen gemak is het aanbevolen een 30 GB schijfruimte vrij te maken voor dit systeem.

- minstens 512 MB RAM geheugen, toch beveel ik liever 1 GB RAM geheugen aan als je het soepel wil laten draaien. Meer RAM is altijd beter.

- en een grafische kaart van 640 x 480 resolutie, waardoor de huidige computers reeds veel meer in hun mars hebben, dus dat is geen probleem.

Zorin OS 9 Core is gratis en kan je hier downloaden: Zorin OS - Free editions

Binnenkort komt er ook de Zorin OS 9 Lite uit en die is dan meer geschikt voor de echt oude computers. Ook de Educational Edition komt binnenkort uit en is speciaal ontworpen voor scholen en de Educational Lite Edition is dan het zeer lichte systeem waar nog met zeer oude computers gewerkt worden. Dit is dan speciaal voor scholen die weinig of bijna geen budget hebben voor de ICT-klassen.

Wie de Ultimate Edition wil moet er een 10 € voor neertellen, maar je krijgt waar voor je geld en het wordt voor een goed doel gebruikt. Voor de Ultimate Edition kan je hier terecht: Zorin OS - Premium editions

Tweaken ... Zorin OS 9 laat zich bijzonder goed tweaken met programma's zoals Docky en Conky. Voor de hobbyisten onder ons is dit echt een must.

Zie deze desktop als voorbeeld:

post-42696-1417705855,55_thumb.jpg

Hebt u vragen? Stel ze hier op het forum.

aangepast door Hensyr
link vervangen
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.