Ga naar inhoud

Muis en toetsenbord doet vreemd


Noob1

Aanbevolen berichten

Dag allemaal,

Ik had (inderdaad probleem uit zichzelf verdwenen) een probleem met mijn muis en toetsenbord.

Zomaar uit het niets reageerden bepaalde toetsen niet meer en waren die bij wijze van spreken naar mijn muis gebracht. Scrollen was backspace (probeer dan maar eens een website te lezen), links klikken selecteert meteen alles op dezelfde lijn (snelkoppelingen),... Bovendien als ik in de werkbalk Firefox wilde openen en éénmaal hierop klikte, lichten alle taakbalkvenster oranje op en opent een nieuw scherm (ene keer bibliotheek, andere keer nieuwe browserscherm,...). Het aanklikken van de bibliotheekknop zorgde ervoor dat dit scherm zich nogmaals opende (de knoppen lichten dan blauw/grijs op).

Weet iemand wat het probleem was of zou kunnen zijn en hoe op te lossen in de toekomst, kwestie van de volgende keer wat sneller ervan af te zijn? Wel vreemd dat het zich uit het niets hersteld heeft...

Alvast bedankt,

N1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Noob1,

Zulke kleine probleempjes kunnen steeds door Malware ontstaan (door bv. op een bepaalde pop-up op een onbetrouwbare website te klikken) die dan zowel de software als de hardware van je PC kunnen aantasten. Dit hoeft natuurlijk niet persé dé oorzaak te zijn. Gebruik bijvoorbeeld ook steeds Ccleaner om je systeem netjes te houden.

In het vervolg kan je eventueel proberen om:

1) de drivers van je muis en toetsenbord te verwijderen, en de installatie van je muis en toetsenbord ongedaan te maken bij Apparaatbeheer in het Configuratiescherm. Door daarna de PC opnieuw op te starten zullen deze zich automatisch terug installeren. De drivers zul je wellicht handmatig moeten herinstalleren.

2) Een systeemherstel doen door je systeem te resetten naar een bepaald punt van hoe je systeem toen was in het verleden. (Bestanden blijven ongewijzigd ! )

3) Een RSIT-scan doen en het bijhorende logje daarna posten op het forum waarna een RSIT-expert je logje kan ontleden, bekijken en eventuele verdere informatie kan geven over hoe je het probleem kunt verhelpen (heeft o.a. terug te maken met Malware bv. die je hardware heeft aangetast )

Hopelijk heeft dit iets geholpen voor jou. ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je mag altijd ter controle op malware onderstaande uitvoeren.

Download 51a5f5d096dae-icon_RSIT.pngRSIT van de onderstaande locaties en sla deze op het bureaublad op.

Hoe je controleert of je met een 32- of 64-bitversie van Windows werkt kan je hier bekijken.

Dubbelklik op RSIT.exe om de tool te starten.

  • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
  • Vervolgens wordt de "Disclaimer of warranty" getoond, klik vervolgens op "Continue"
  • Wanneer de tool gereed is worden er twee kladblok bestanden geopend genaamd "Log.txt" en "Info.txt" .

RSIT Logbestanden plaatsen

  • Voeg het logbestand met de naam "Log.txt" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden in de map ""C:\\rsit")
  • Het logbestand met de naam "Info.txt" wat geminimaliseerd is hoeft u niet te plaatsen. (Dit logbestand wordt enkel de eerst keer bij het uitvoeren aangemaakt).
  • Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.

De handleiding voor het gebruik van RSIT kan je HIER bekijken en we hebben ook nog een instructievideo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.