Ga naar inhoud

Aankoop moederbord en CPU


JDW
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik zou graag een nieuw moederbord en processor aanschaffen. Ik moet er wel bij vermelden dat ik niet veel over het samenstellen van PC's weet.

Mijn huidige PC is een custom build en ziet er als volgt uit :

Tower : Antec Sonata III

Moederbord : ASUS M4A89GTD Pro/USB3

Processor : AMD Phenom II X6 1090T

RAM: Corsair XMS2 Dominator 8GB DDR3-1333 CL7 quad kit

Harde schijven : Western Digital Caviar Black 640GB (SATA3, 64MB), Hitachi HDS721050 500gb SATA 16MB cache

Grafische kaart: ASUS HD 6850

Na wat zoeken vond ik een goede processor en moederbord (denk ik).

Ik zou graag de pocessor en het moederbord vervangen door het volgende:

Moederbord : ASRock Fatal1ty 990FX Killer

Processor : AMD FX-8350

Nu is mijn vraag: Is het mogelijk om deze twee te vervangen zonder dat er verdere aanpassingen nodig zijn of zijn er zaken niet compatibel?

Is dit een goede combinatie en is het moeilijk om dit zelf te installeren zonder veel PC-kennis? Wat moet ik weten alvorens te beginnen?

De reden van mijn onwetendheid ligt bij het niet zelf samenstellen van de huidige PC, maar met iemand die er iets van wist... Helaas is het niet meer mogelijk met deze persoon samen te werken door gezondheidsproblemen.

Alvast bedankt !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een reden hebt om de moederbord te vervangen anders kan je ook FX-8150 processor gebruiken. (Niet FX-8350)

Uw nieuwe moederbord en processor passen alsmede uw huidige configuratie zoals geheugen enz.

Installatie is in principe gemakkelijk maar je kan toch fouten doen.

Je zal goed naar de bijgeleverde handleiding moeten kijken hoe je dat allemaal moet doen.

Best een foto maken alvorens de moederbord eruit haalt zodat je later altijd ziet hoe de kabels van de voeding terug moet zetten.

Nota: indien je bij Azerty koopt dan kan je ook kiezen voor montage met alleen processor zodat het gevaarlijkste deel veilig is gemonteerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor het snelle antwoord!

Ik wil het moederbord en CPU upgraden omdat ik er aanhoudende problemen mee heb en ten einde raad ben. Dit gaat misschien belachelijk klinken maar ik heb reeds vele maanden een soort slecht contact tussen de CPU en het moederbord. Bijna elke keer bij het opstarten weigert de computer om te booten. De lampjes, ventilatie, etc... werken maar het biepje komt niet en er gebeurt niets. Na elk onderdeel te hebben getest met een vervanging (behalve de CPU en het moederbord) blijft het probleem steeds terugkeren. De enige oplossing die ik tot nu toe heb gevonden is de processor er even uit halen, er vervolgens terug in steken en lichtjes aan te duwen (hoe raar dit ook mag klinken). Helaas is deze oplossing maar voor een bepaalde tijd geldig(hangt er vanaf, soms werkt het enkele dagen, soms niet eens één dag) om vervolgens terug te vallen op het niet opstarten-probleem.

Ik heb reeds vele uren het internet afgespeurd naar een oplossing, helaas zonder resultaat. Tenzij jij weet hoe dit op te lossen, dan is dit mijn reden om het moederbord te vervangen en van de gelegenheid gebruik te maken ook de CPU te vervangen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.