Ga naar inhoud

Check uw HP-netsnoer: het kan brandgevaarlijk zijn !


Asus
 Delen

Aanbevolen berichten

HP roept klanten op het netsnoer met adapter te controleren van notebooks en mini-notebooks en van randapparatuur als docking stations die zijn verkocht onder de merken HP en Compaq. Deze kunnen brandgevaar opleveren.

Het gaat om netsnoeren met adapters die zijn verkocht tussen september 2010 en juni 2012. HP heeft 29 meldingen van oververhitting ontvangen, waarvan 2 in licht lichamelijk letsel en 11 in lichte materiële schade resulteerden.

De verdachte exemplaren zijn te herkennen aan het stempel LS-15 op het uiteinde van het netsnoer. Niet alle netsnoeren met dat stempel zijn brandgevaarlijk, maar HP adviseert mensen met zo'n snoer wel om het niet langer te gebruiken en meteen uit het stopcontact te halen.

HP heeft een webpagina geopend (rechtstreekse link) waarop men vervolgens kan checken of het snoer in kwestie tot de afgekeurde partij behoort. Als dat het geval is, zal HP het snoer kosteloos omruilen. In totaal kan het bij deze terugroepactie om 6 miljoen snoeren gaan.

Bron: automatiseringsgids.nl.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • kape prikte dit topic los
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.