Ga naar inhoud

Externe harde schijf 'unallocated'


WFST
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste,

ik heb sinds een jaar of 6 een externe harde schijf "WD My Book".

Hier is dus al die jaren alles opgeslagen, foto's van onze dochter vanaf de geboorte tot nu ongeveer, zelfgetekende plannen van onze verbouwing. Alle verslagen van mijne vrouw haar bijscholing als verpleegkundige.

Kortom, zeer belangrijke dingen, en we hebben hier geen extra backup van.

We zijn enkele maanden geleden verhuisd, en hebben nog snel juist voor de verhuis nog enkele dingen op de harde schijf geplaatst, toen werkte ze nog perfect. Ze heeft ondertussen 1maand en half ongebruikt in een doos gestoken. Nu hadden we enkele verslagen nodig en ze doet het gewoon niet meer. Ze is niet zichtbaar in 'deze computer', maar wel in apparaatbeheer, ook in disk management is ze zichtbaar, weliswaar in een zwarte balk, "unallocated"

De PC waarop ze al die jaren aangesloten geweest is, gebruiken we niet meer, maar ik heb hem terug uit de doos gehaald en aangesloten in de hoop^dat de schijf wel weer zou werken op^de oude pc.

Ik heb gelijkaardig probleem ook eens opgelost gekregen met een harde schijf van mijn vader. Deze was stukgegaan door een harde slag. Ik heb toen al de data na 2 dagen proberen er af gekregen, na het 10de recovery programma geprobeerd te hebben.

Maar nu ben ik even hopeloos. Ik heb ook al verchillende recoveryprogs gebruikt. Ik heb ze ondertussen ook uit de behuizing gehaald en aangesloten op de PC via een SOHOUSB MAGIC BRIDGE 2

Ze maakt ook meestal een tikkend geluid bij opstart.

Hopend op een oplossing.....

Mvg,

Kevin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Test de schijf eens.

Download HD Tune en sla het bestand op.

Installeer HD Tune en start deze na de installatie op.

HDTune-error-scan.png

Vervolgens ga je naar het tabblad Error Scan, selecteer de harde schijf die je wil controleren en druk op Start.

De controle kan een hele tijd in beslag nemen afhankelijk van de grootte van de te controleren harde schijf.

Wat is het resultaat van deze test?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Clarkie,

het programma HD-Tune heeft geholpen, maar wel op een zeer vreemde manier... Van de moment dat ik het programma opstartte, ging opeens men harde schijf automatisch afspelen en was ze ook terug zichtbaar in 'deze computer'. Dit gebeurd wel enkel als ik het programma opstart en gelijktijdig de harde schijf voeding geef. De eerste keer was dan puur toeval denk ik.

Ik heb dus beetje bij beetje men gegevens van de harde schijf kunnen halen. iN stukken weliswaar, want ze doet heel raar en is vrij traag, en bij overdracht van grote bestanden durft ze nog al eens vastlopen...

De errorscan in HD-Tune is hopeloos (was op 1necht en 1 dag nog niet gedaan!!)

Het belangrijkste is dat ik men gegevens terug heb, maar het is toch een raar verhaal.. Niet?

Mvg en bedankt voor de response!

Kevin

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.