Ga naar inhoud

bij aangekochte pc blijkt niet legaal


robindr

Aanbevolen berichten

Hallo,

Een familielid van me heeft volgend probleem:

Hij kreeg een pc cadeau met Windows XP voorgeïnstalleerd. Deze pc en dus ook de Win XP installatie werden aangekocht bij een bedrijf (BSI systems)dat ondertussen failliet is verklaard .

Na een update van windows komt op de pc de boodschap dat de versie van windows niet legitiem is. Bijgevolg kunnen dus ook de noodzakelijke servicepacks (nodig voor de installatie van een antivirussoftware) niet worden geïnstalleerd.

Zoals gezegd werd alles officieel aangekocht bij een bedrijf, maar toch blijkt er iets niet ok met de windowsinstallatie.

Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

Alvast bedankt!

Robin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien je waarschijnlijk toch niet meer terecht kunt bij het falliete bedrijf zou ik gaan voor de aankoop van legitieme windows. (Bij sommige pc-boeren kun je zonder problemen een OEM-versie kopen - eventueel mits aankoop van een nieuwe hd). Kostprijs minder dan 100 euro.

Link naar reactie
Delen op andere sites

sowieso kan je best microsoft bellen hiervoor. Als ze nog klachten over dat inmiddels failliete bedrijf gehad hebben kan het zijn dat ze een "schikking" voorstellen waarmee je dus goedkoper je windows kan legaliseren dan met een volledig nieuwe OEM licentie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.