Ga naar inhoud

loopkrant


Jean Paul

Aanbevolen berichten

Dag,post-2972-0-77206400-1422284660_thumb.jpMARQUEE bgColor.docxpost-2972-0-77206400-1422284660_thumb.jpMARQUEE bgColor.docx

Ik heb diverse loopkrantjes welke gemaakt zijn op mijn desktop in Windows XP Home.

Ik heb ze nu allemaal naar mijn laptop gestuurd en sommigen kan ik gebruiken en bij anderen is het animatiebeeldje er niet bij of kan niet mee lopen. Wanneer ik die wil gebruiken moet ik ze via kladblok opnieuw " opslaan als " met .htm (punt htm) en dan lukt het behalve het animatiebeeldje.

Ik heb bv een loopkrantje waarbij het uurwerk meeloopt maar niet in Windows 7. Wat kan er gedaan worden om de klok terug te laten meelopen ?

De tekst loopt van links naar rechts en terug. (behalve de klok - zie bijlage ) is een prsc van de meelopende.

Ik stuur ook de bron mee.

groeten,

jean paul

Link naar reactie
Delen op andere sites

<MARQUEE bgColor=black behavior=alternate scrollAmount=1 scrollDelay=1><FONT

  color=red size=4 face=Verdana><STRONG>Herinner u gisteren, droom van morgen, maar…… leef vandaag !</FONT></STRONG><FONT size=1> <BR> </FONT></MARQUEE>

  <MARQUEE bgColor=black behavior=alternate scrollAmount=2 scrollDelay=1><A

  href="http://sites.google.com/site/raymondpowerpointmuziek"><FONT color=yellow

  size=4 face=Verdana>*  Wij wensen u een zalige kerst en een gezond en sfeervol  2015 * </A>

  </FONT><FONT size=1><BR> </FONT></MARQUEE></DIV></DIV>

  <DIV><STRONG></STRONG> </DIV>

  <DIV>

  <MARQUEE bgColor=black behavior=alternate scrollAmount=1 scrollDelay=1><FONT

  color=yellow size=4 face=Verdana><STRONG>BESTE GROETEN  VAN  

  JEAN PAUL  &  CHRIS .</FONT></STRONG></MARQUEE>

  <MARQUEE bgColor=black behavior=alternate scrollAmount=2 scrollDelay=1><FONT

  color=yellow size=4 face=Verdana>

  <SCRIPT language=Javascript>

            <!--

 

            var dayNames = new Array("zondag","maandag","dinsdag","woensdag","donderdag","vrijdag","zaterdag");

 

            var monthNames = new Array("januari","februari","maart","april","mei","juni","juli","augustus","september","oktober","november","december");

 

            var now = new Date();

 

            if (now.getMinutes() < 10) minut = "0" + now.getMinutes()

 

            else minut = now.getMinutes()

 

            document.write(dayNames[now.getDay()] + ", " + now.getDate() + " " + monthNames[now.getMonth()] + " " + now.getFullYear() + " - " + now.getHours() + ":" + minut);

 

            // -->

            </SCRIPT>

  </FONT></MARQUEE></MARQUEE>

  <DIV></DIV></DIV>  </BLOCKQUOTE></BODY></HTML>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij heette dat niet 'loopkrant', maar lichtkrant. Het was een van de screensavers in Windows XP. Ik heb er destijds ook wel mee gespeeld.

Jij wilt de lichtkrant nu op je laptop met Windows 7 gaan gebruiken.

Geen idee of dat gaat lukken. Maak voor de zekerheid van tevoren een herstelpunt aan. Of nog liever: maak een systeem backup / image op een externe harde schijf. Dan kun je die terug zetten, wanneer het misgaat.

 

Download dan ssmarque.zip door op de volgende link te klikken: http://forum.computeridee.nl/attachment.php?attachmentid=10262&stc=1&d=1171374983

Pak het zip bestand uit naar de map C:/Windows/System32

(Ik heb het bestand zelf gedownload en laten scannen door Virustotal: uitslag "Waarschijnlijk onschadelijk! Het lijkt erop dat dit bestand veilig te gebruiken is." Geen enkele van de 56 virusscanners zag er iets schadelijks in: klik! )

 

Klik daarna met de rechter muisknop op een vrije plek op het bureaublad en kies Aan persoonlijke voorkeur aanpassen > Schermbeveiliging (staat helemaal rechts onderaan). Kies dan Lichtkrant, en maak je eigen lichtkrant opnieuw.

Volgens dit topic hadden diverse mensen daar succes mee, ook op Windows 7: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-desktop/scrolling-marquee-screen-saver/18a37078-f659-49d0-b80f-68449240d1fd

-----------------------

Ach vooruit, ik heb dat bestandje (ssmarque.scr) zelf even in mijn System32 map gezet. En ja hoor, dan kun je je eigen lichtkrant maken. Precies zoals vroeger onder Windows XP. Ik heb Windows 7 en dan is de standaard tekst van de lichtkrant: Windows NT 6.1.

Die tekst kun je zelf aanpassen, maar daar weet jij alles van. Je hebt er immers ervaring genoeg mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

dag Porrelaar,

Vooreerst dank voor uw reactie maar ik ga hier wel niet verder gaan, enkel om die datum in de lichtkrant, en volgende reden.

Ik heb zopas mijn laptop terug van de PC-kliniek want hij had ergens een virus binnen gekregen via een mail van Youtupe.

Ik beschik ook niet over een externe harde schrijf en de voorgeschreven manier lijkt voor mij iets te ingewikkeld hoor.

Ik lees daar ook ergens "waarschijnlijk onschadelijk" en na de herstelling welke mij 120 € kostte heb ik besloten af te zien van deze verdere bewerkingen in een lichtkrant. Neem mij niet kwalijk voor deze beslissing maar ik waardeer uw hulp.

Ik hou de uitleg bij want je weet nooit.

bedankt voor uw bereidwilligheid .

groetjes, Jean Paul

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp je beslissing. Je bent voorzichtig nadat je net veel geld hebt uitgegeven om malware te laten verwijderen.

Ik vind overigens wel dat je veel hebt moeten betalen aan die PC-kliniek. Misschien had je met hulp van de malware specialisten op dit forum die malware wel gratis kunnen verwijderen.

Het uitgespaarde geld had je dan kunnen gebruiken om een externe harde schijf te kopen. Daarop had je dan back-ups kunnen plaatsen van je persoonlijke bestanden of een complete systeem back-up.

Dat is handig in geval van nood.

 

Dan nog even over het oordeel "waarschijnlijk onschadelijk" van VirusTotal. De garantie dat iets 100% onschadelijk is, zul je nooit krijgen. Die garantie geeft VirusTotal niet.

Maar wanneer je een bestand ter onderzoek uploadt naar VirusTotal, dan zal dat bestand gescand worden door meer dan 50 verschillende virusscanners. En als dan geen enkele van die virusscanners het bestand als malware aanmerkt, dan vertrouw ik het wel.

 

Met vriendelijke groet,

porrelaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Porrelaar,

Ik kon mij niet wenden tot het forum want na het bureaublad " welkom " kreeg ik een zwart beeld en de zelfs de cursor had ik niet meer. Kon absoluut niets meer doen. De technieker had een virus ontdekt welke was meegekomen via youtube (??) Windows kon niet meer opstarten. Vandaar mijn ommekeer en voorzichtigheid. maar ik waardeer uw bezorgdheid en medewerking. Maar zeg mij eens hoe we dit hier kunnen afsluiten want blijkbaar is er wat veranderd, goed.

beste groetjes, Jean paul

PS denk er over na een externe schijf te kopen en hou uw tussenkomst in een map bij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.