Ga naar inhoud

USB-herstelstation en oudere programma's


jazzer

Aanbevolen berichten

Als ik op mijn PC de C:\ mappen bekijk, zie ik o.a.
20,4 GB voor Windows, 4 GB Program Files (x86) en 1,2 GB Program Files. Er is ook een RefreshImage van 10,9 GB.

Zopas heb ik een USB-herstelstation ("incl. herstelpartitie") gemaakt dat 12 GB groot blijkt te zijn.
Microsoft zegt "Als je problemen hebt met je pc, kun je proberen om deze te vernieuwen, opnieuw in te stellen of de pc te herstellen. Door je pc te vernieuwen, installeer je Windows opnieuw met behoud van je persoonlijke bestanden en instellingen. Hierdoor blijven ook de apps behouden die zijn geleverd bij de pc en de apps die je hebt geïnstalleerd via de Windows Store."

Nu vraag ik me af of bij zo'n vernieuwing ook al mijn "ouderwetse programma's" (die ik met CD-ROM's installeerde en dus niet via de Windows Store) hersteld worden.
In de Windows-map zullen wellicht allerlei overbodige dingen staan en ik veronderstel dat de systeemkopie gecomprimeerd werd, maar het grootteverschil tussen de bestanden op de PC en die op het USB geheugen doet me vermoeden dat het herstelstation een image bevat zonder alle oudere programma's. Waar of niet waar?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gratis Image software is er wel, weet niet of je met al die software ook een image vanaf een stick kan terug zetten.

Enkele mogelijkheden in willekeurige volgorde.

 

Easeus todo backup   handleiding: http://www.pc-helpforum.be/topic/32136-easeus-todo-backup-free/

 

Macrium reflect   

 

Paragon backup       handleiding: http://www.pc-helpforum.be/topic/43025-paragon-backup-and-recovery-free-2011-handleiding/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Paragon lijkt me het interessantst, maar dat is misschien maar een indruk.

Het vervelende bij dit soort van programma's is dat je normaliter het risico niet neemt om een echte test (dus ook alles laten herinstalleren) te doen. Daarom zijn vooral ervaringen van (vele) anderen nuttig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.