Ga naar inhoud

windows 8.1 installatie


vxvk

Aanbevolen berichten

Bij de installatie van mijn laptop met windows 8.1 kon ik alleen maar installeren als ik een hotmailaccount opgaf. Ik heb dat niet en ik heb er dus maar een verzonnen. Nu start mijn computer elke keer op met dit e-mailaccount. Kan ik dat nog wegkrijgen? Dat e-mailaccount bestaat namelijk helemaal niet. Het is toch vreemd dat er bij een installatie om een mailaccount gevraagd wordt? Ben ik de enige met dit probleem?Gerda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast fcbbrugge

Gaat het hier over Win8 of Win10,vraag staat wel in het Win10 forum!

Er zijn twee opties om in te loggen met lokaal account en Microsoft account ,als je geen Microsoft account hebt,moet je eerst één aanmaken,zo maar iets verzinnen ,lukt volgens mij niet hoor!

Moet je ook wachtwoord invullen?

Denk eerder dat je met lokaal account ben ingelogd!

mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat om windows 8 en windows 10. Ik kan mijn nieuwe laptop niet configureren of installeren zonder een e-mailaccount. Ik heb er geen en ik heb er gewoon een verzonnen. Dat kan dus wel. Maar nu verschijnt er elke keer als ik mijn laptop start, een scherm met dat verzonnen e-mailaccount. Ik heb nu eenmaal geen hotmail en gmail, maar een account van hccnet. Het is toch gek dat ik dan door windows gedwongen word om een e-mailaccount aan te maken voordat ik mijn laptop kan gebruiken? Kan dat toch anders of is er een mogelijkheid om 'mijn' e-mailaccount weg te halen? Gerda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast fcbbrugge

Je word niet gedwongen om één Microsoft account aan te maken,mag ook met lokaal account,er zijn wel nadelen aan verbonden.

Lees dit en dit eens ,hoe account aanmaken en wijzigen .

mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik denk het wel. Hoewel ik het toch vreemd vind dat je e-mailadres op het scherm blijft. Ik zal een nieuwe installatie doen. Uiteindelijk is de laptop net nieuw, dus kan het nog gemakkelijk. En back-ups heb ik wel.Ik ga dan toch maar proberen zonder paswoord te installeren. Dat heb ik tot  u toe altijd gedaan. Als je geen belangrijke dingen op je laptop hebt staan, kan je net zo goed zonder paswoord starten. Maar in elk geval bedankt voor de hulp want nu kan ik gewoon alles rustig nog eens nalezen. Ik heb natuurlijk de link bewaard.Gerda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wanneer je terugkeert naar de fabrieksinstellingen en je geeft alle Windows instellingen in, doe dit dan zonder dat je laptop verbinding heeft met het internet.

 

Persoonlijk vind ik een wachtwoord op een laptop waarvan je de enige gebruiker bent niet nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Onlangs heb ik ook windows 8.1 geinstalleerd op een laptop. Ik kreeg ook de vraag om een email account en verzon er dan ook maar 1, ook moest een wachtwoord en dergelijke ingesteld worden. Toen het geinstalleerd was, moest de laptop steeds opgestart worden met dat wachtwoord. Dat vond ik uiteraard onhandig omdat ik anders gewoon ben. Ik heb de installatie nog eens opnieuw gedaan en blijkt dat je deze stap (nieuw account of lokaal account) gewoon kan overslaan tijdens het installeren. Zodoende start deze laptop nu gewoon zonder vragen om wachtwoord en dergelijke.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je wel. Eigenlijk deed ik dat ook bij mijn andere windowsversies, gewoon het gedeelte van het wachtwoord overslaan. Maar het zag er bij 8.1 heel anders, meer dwingend uit. Binnenkort moet ik weer een notebook installeren. Dan weet ik het. Dat overkomt me nu niet meer. Gerda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd, bij windows 8.1 komt dit als een noodzakelijke stap over terwijl het eigenlijk niet echt nodig blijkt te zijn, het is idd wel even zoeken hoe je het kan overslaan, heb er ook wat tijd overgedaan om te vinden. Zelf ben ik ook geen specialist, maar wou dit voor mezelf toch wel uitzoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.