Ga naar inhoud

windows naar andere schijf verplaatsen


maxkruijssen

Aanbevolen berichten

Hoi maxkruijssen,

welkom op PC-Helpforum.be. ;)

 

Graag wat meer info:

 

- het merk en de volledige type-aanduiding van je computer

 

- de link naar een Speccy-logje (GEEN tekstbestand dus ! ...):

 

Download en installeer Speccy

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. 

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. 

525a111b37ea3-Speccy.PNG 

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. 
Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". 

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. 

Meer info over deze procedure lees je 
HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Prima !

 

Je kan niet zomaar je Windows op een andere partitie droppen: momenteel staat je Windows op een SSD en zo'n SSD is gevoelig sneller dan een klassieke harde schijf, je zou trouwens versteld staan van het resultaat (traagheid) als je nu mocht terugkeren naar een HDD.

 

Een mooie oplossing is het klonen van je veel te kleine SSD naar een nieuwe grotere SSD en deze dan in je PC inbouwen ... 120 - 128GB lijkt me het strikte minimum qua grootte en 250 - 256GB is een comfortabele hedendaagse grootte ... qua kostprijs: een Samsung 850 EVO - 120GB vs. een Samsung 850 EVO - 250GB (5 jaar garantie op beide).

 

Uit je Speccy-logje blijkt dat er een probleem is met de Hitachi HDS721010KLA330 1TB HDD (da's dus je E-schijf) ... er zijn UltraDMA CRC Errors, dit wijst normaliter op een falende SATA-kabel / aansluiting: check dus zowel de aansluiting als de kabel of vervang hem door een ander exemplaar ... via Speccy kan je nadien monitoren of er nog errors optreden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.