Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Asus

Clean install Windows 10 met je Windows 7 of Windows 8.1 licentie

  Aanbevolen berichten

  Ik kwam op een Duitse website een interessant artikel tegen: mits een kleine aanpassing / ingreep is het mogelijk om met de Windows 10 ISO rechtstreeks - dus zonder dat je eerst een upgrade uitvoert - een clean install uit te voeren ... Windows 10 neemt dan zo'n 15GB ruimte in.

  aangepast door droske
  Titel aangepast

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Voor wie de Duitse taal een beetje lastig is, hier een vertaling:

   

   

  Een vindingrijke Reddit met gebruikersnaam justmoa heeft geconstateerd dat men zonder eerst van Windows 7 of 8,1 te upgraden een schone installatie van Windows 10 kan uitvoeren en activeren. Zo bespaart men de moeite om eerst te moeten upgraden alvorens een schone installatie te kunnen uitvoeren. Een schone installatie is zuiver en nieuw.

  Een ander voordeel daarbij is dat men de interne harde schijf opnieuw kan partitioneren of de Windows partitie kan vergroten of verkleinen zoals men graag wil om dan Windows 10 te installeren.

  Wie van een Windows 32-bit versie naar een 64 bit wil overschakelen kan dat via deze methode zonder vanuit een Windows 10 (32 bit) te upgraden. Men hoeft daarvoor geen gebruik van te maken van beide ISO’s. Stel met de 32-bit  ISO GenuineTicket.xml in om daarna Windows 10 (64-bit) te installeren.

   

  Voorwaarde: Een geïnstalleerde en geactiveerde Windows 7 of Windows 8.1. Het kan uiteraard ook vanaf een Windows 10.

   

   

  En daar gaan we:

   

  • ·         Onder Windows 7 of Windows 8.1 de Windows 10 Installatie DVD of USB stick laden (aansluiten).
  • ·         Ga op het installatiemedium naar de map Source en open ze.
  • ·         Daar vind je het bestand gatherosstate.exe. Kopieer het naar het bureaublad.

    

  • ·         Door op dat bestand te dubbelklikken wordt het bestand GenuineTicket.xml gecreëerd. Zie afbeelding.

    

  • ·         Kopieer het bestand GenuineTicket.xml naar een USB-stick, externe harde schijf of een andere veilige (te behouden) partitie.

    

   

  GenuineTicket.jpg

  Nu kan men alle belangrijke data die nog op je Windows 7 of 8.1 voorhanden zijn veilig stellen op een extern medium. Daarna kan de installatie van Windows 10 gestart worden.

   

   

  Hoe je een Windows 10 ISO bekomt lees je HIER.

   

   

  Windows 10 installeren.

   

  • ·         Ga in hoofdzaak uit van DEZE handleiding.
  • ·         Sla echter het invoeren van de productsleutel over!!! Klik daarvoor op "Ik heb geen productcode";
  • ·         Zodra de installatie is voltooid ga je naar het volgende PAD: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket . Opgelet: ProgramData is een onzichtbare map. Maak deze zichtbaar via "Map- en zoekopties wijzigen".

    

  • ·         Kopieer nu het eerder gegenereerd en op USB of ander medium opgeslagen bestand GenuineTicket.xml in de map GenuineTicket.

    

  • ·         Start Windows 10 nu gewoon terug op.

  Als je niet wil herstarten, doe dan het volgende:

  • ·         Type services in het zoekvak om naar Services te gaan. Of druk Of "Win + X" -> "Computerbeheer" -> "Services en toepassingen" -> "Services"
  • ·         Klik met de rechter muisknop op Client License Service (ClipSVC) en klik op Starten.
  • ·         De GenuineTicket.xml file verdwijnt nu uit de map en Windows 10 wordt geactiveerd.

  Dat is het dan. Druk nu eens op “Win + Pauze” of klik met RE muisknop op START en vervolgens op Systeem om te zien of Windows geactiveerd is.

   

   

   

   

  aangepast door droske
  Kleine verbeteringen uitgevoerd.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Hier mijn eerste ervaring met de methode van justmoa

   

  Het betreft een desktop pc MEDION® AKOYA® P7350 D (MD8860) 

  • Besturingssysteem (fabrieks): Windows 7 Home 32 bit.
  • Meegeleverde CD/DVD's:  Application @ Support-Disc / 2 Recovery Disc's: Windows 7 Home Premium 32 bit en 64 bit. De licentie sleutel is voor beide geldig.

  Bedoeling was om, op een andere interne hdd, een clean installatie van Windows 10 Home 64 bit uit te voeren en te activeren volgens de methode van justmoa.

  Om na de clean installatie de activering te kunnen uitvoeren heb ik onder de bestaande Windows 7 Home 32 bit het "vereiste" bestand  GenuineTicket.xml aangemaakt en op een USB stick opgeslagen.

  Heb de Clean installatie van Windows 10 Home 64 bit uitgevoerd aan de hand van een met Media Creation Tool aangemaakte opstartbare USB-stick en dat zonder een productcode in te voeren. Dat verliep vlekkeloos. De activatie aan de hand van het bestand GenuineTicket.xml lukte echter niet.

  Uiteindelijk is de activatie toch gelukt door alsnog de productcode van Windows 7 Home in te geven. Dat doet men via het venster Informatie over de computer weergeven (Windows toets+Pauze). Klik in dat venster op Productcode wijzigen en voer de productcode in. Herstart de pc.

   

  Hieruit meen ik te mogen besluiten dat het tot heden nog steeds mogelijk is om een Clean installatie van Windows 10 uit te voeren en te activeren op een pc waar een geldige Windows 7 of Windows 8.1 geïnstalleerd is. Voorwaarde is wel dat je voor hetzelfde Windows type gaat. Voor Windows 7 home staat dus Windows 10 Home, enz. In mijn geval was het wel geen probleem om van een Win7 Home 32 bit licentie over te gaan naar een Windows Home 64 bit.

   

   

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.