Ga naar inhoud

Het is weer zo ver. C schijf zit vol.


marleen2

Aanbevolen berichten

Kan je het onderstaande uitvoeren en de gevraagde link (GEEN tekstbestand dus ! ...) hier in je topic posten ?

 

Download en installeer Speccy

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. 

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. 

525a111b37ea3-Speccy.PNG 

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. 
Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". 

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. 

Meer info over deze procedure lees je 
HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je C-partitie van je 80GB harde schijf is amper 29,3GB groot en daarvan is er 29GB in gebruik ... deze staat dus tjokvol, het is dan ook logisch dat je daar meldingen van krijgt.

 

Uit je Speccy-logje blijkt dat er mogelijk een probleem is met de harde schijf, daar gaan we eventjes op inpikken:

 

Download 520c07ffc7e11-CrystalDiskInfo-Canned.pngCrystalDiskInfo naar het bureaublad (download begint automatisch na een vijftal seconden ! ).

  • Dubbelklik op CrystalDiskInfoPortable_x.x.0.paf.exe en klik vervolgens op OK.
  • Kies Nederlands en klik vervolgens op installeren, nu wordt het programma uitgepakt in een nieuwe map op je bureaublad.
  • Plaats nu een vinkje bij de optie CrystalDiskInfo Portable starten en klik op Voltooien.
  • Of open de aangemaakte map en klik met de rechtermuisknop op CrystalDiskInfoPortable.exe en kies voor Als administrator uitvoeren.
  • Wanneer het programma geopend is, zal het gegevens van je harde schijf tonen.
  • Let op: Vergroot het venster zodat alle informatie goed zichtbaar is.
  • Wat is het resultaat van deze test? ... maak er met het knipprogramma een afbeelding van, die kan je dan in je volgend bericht hier in je topic plaatsen.

55d598872d33f-CrystalDiskInfo.jpg

 

Aanvullende info over CrystalDiskInfo kan je bekijken in deze video.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is het inderdaad ... CrystalDiskInfo bevestigt wat ik vermoedde na het checken van je Speccy-logje en geeft een waarschuwing voor de staat van je harde schijf: de Reallocated Sectors Count ... dit zijn sectoren die onherroepelijk beschadigd zijn en werden "vervangen" door reserve sectoren: de gegevens op de beschadigde sectoren werden dus verplaatst.

 

Samengevat: je harde schijf is aan het overlijden ... wanneer ze definitief de geest gaat geven is niet te voorspellen, maar ze is onbetrouwbaar en aan vervanging toe.

 

De kostprijs van een degelijke nieuwe 500GB harde schijf zit momenteel rond de € 60, zie deze link ... Western Digital geeft 5 jaar garantie op de WD Black WD5000BPKX.

 

Nadien wordt Windows opnieuw geïnstalleerd en zal je grotere partities ter beschikking hebben.

 

Heb je geen ervaring met dergelijke ingrepen dan laat je je best begeleiden door iemand die die ervaring wel heeft, of je laat dit uitvoeren door een PC-hersteldienst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat wijst erop dat je een nieuwe besmetting hebt binnen gehaald.

 

Nu, op dit moment is de toestand van de harde schijf hoofdprioriteit geworden: persoonlijke bestanden veiligstellen, (laten) vervangen van de brakke harde schijf en nadien vertrek je - door de nieuwe installatie van Windows - sowieso opnieuw met een propere lei.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.