Ga naar inhoud

Laptop c schijf is vol


pola

Aanbevolen berichten

  • Reacties 59
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

We hebben nu in totaal zo'n 10GB ruimte vrijgemaakt door onze opruimacties - op dat vlak hebben we dan ook het onderste uit de kan gehaald - en hierdoor is de situatie (tijdelijk) weer leefbaar.

 

Je zal al wel begrepen hebben dat je C-partitie klein is (lees: te klein) ... je OCZ SSD is er eentje van 120GB - da's op zich al krap - en dan heb je ook nog eens een verborgen partitie op deze SSD, waardoor je maar amper een dikke 80GB ervan kan gebruiken.

 

Er kan nog meer ruimte vrij gemaakt worden door het verwijderen van een aantal grote programma's die nu op je C-partitie staan ... als ze verwijderd zijn, kan je ze opnieuw installeren: niet op de C-partitie, maar wel op de D-partitie.

 

De grootste programma's zijn: Adobe Photoshop Elements 11, Adobe Premiere Elements 11 en Cewe Photoservice, deze kan je dus beter op de D-partitie installeren.

 

Kom je op termijn opnieuw in de problemen, dan is de volgende stap het vervangen van je te krappe OCZ SSD door een grotere SSD (250GB - 256GB SSD).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zie je in Speccy:

 

5702b4717e539-Knipsel.JPG

 

Partitie 1, dat is jouw C-partitie van +/- 86 GB.

 

Partitie 2, dat is een verborgen partitie van +/- 25 GB ... ik ga ervan uit dat dit de recoverypartitie is.

 

Je kan deze partities ook bekijken via Schijfbeheer ... Schijfbeheer bereik je via Start -> Configuratiescherm -> Systeembeheer -> Computerbeheer -> Schijfbeheer.

 

Een grotere SSD kan je inderdaad via internet aankopen, maar dan zit ze er nog niet in én dan staat er nog geen Windows op ... hou daar rekening mee.

 

Een Samsung 850 EVO 250 GB SSD kost momenteel rond de € 90.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.