Ga naar inhoud

Vastlopen pc


Kennyve

Aanbevolen berichten

Beste,

 

Sinds een maandje heb ik het probleem dat mijn computer regelmatig gewoon vastloopt. Ik krijg geen bluescreen of dergelijke of een foutmelding, mijn beeldscherm loopt gewoon vast en dan moet ik een hard-reset doen en dan werkt hij verder perfect.

 

Dit probleem doet zich meermaals per uur voor, en ik zou graag weten hoe ik teweten kan komen waarom hij vastloopt, en of ik dit probleem zelf zou kunnen verhelpen.

 

Met vriendelijke groeten,

Kenny Ve

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor zover ik weet worden de foutmeldingen die je ziet in de laatst geplaatste afbeelding veroorzaakt door het uitzetten van de computer via de powerknop.

 

Wat me wel opviel in het rapport van Speccy in post #2 zijn de hoge temperaturen van de processor en het moederbord.

Wanneer een processor te heet wordt, schakelt hij terug of schakelt hij zichzelf uit. Misschien is dat de oorzaak van het vastlopen van de pc.

Hoe oud is je pc en hoe vaak heb je hem al opengemaakt om hem van binnen goed stofvrij te maken?

Raadpleeg dit topic over het schoonmaken van de pc: http://www.pc-helpforum.be/topic/28044-hoe-maak-ik-mijn-pc-laptop-stofvrij/

In jouw geval zou ik vooral controleren of er stof zit tussen de ribben van het koelblok van de processor.

Nog een handleiding over het schoonmaken van een pc: http://www.personalcomputercare.nl/computervragen/onderhoud/computer-schoonmaken.htm

En nog eentje: https://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?f=5&t=3484&p=8334#p8334

 

Wanneer ik zelf bij mijn pc de processorkoeler stofvrij wil maken, dan laat ik het koelblok op de processor zitten (wanneer je het koelblok er toch af wilt halen, moet je daarna de oude koelpasta verwijderen en nieuwe koelpasta dun aanbrengen!), maar ik haal wel de ventilator van het koelblok af, zodat ik met een langharige kwast makkelijker het stof tussen de koelribben kan verwijderen.

De pc van binnen stofvrij maken doe ik ongeveer twee keer per jaar.

aangepast door porrelaar
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben perslucht en een borsteltje gaan halen, ik ga meteen alles opengooien en nog eens een goed onderhoud geven, nu je dat vermeldde dacht ik eraan, dat het al bijna een jaar geleden is dat ik hem nog eens deftig vanbinnen proper gemaakt heb :winked:

 

Ik maak hem normaal jaarlijks 2-3x open, maar met een verhuis achter de rug te hebben en verbouwingen heb ik er niet meer bij stilgestaan om dit onderhoud te doen.

 

Ik heb nog nooit de koelblok verwijdert bij het stofvrijmaken, eveneens de ventilator niet, uit bang voor het beschadigen van deze onderdelen, misschien moet ik er dit keer dan wel eens werk van maken.

 

Ik heb ook de opmerking gekregen dat mijn processor overclocked is van 3200 Mhz naar 4289 Mhz, ikzelf heb nog nooit aan overclocking gedaan, dus geen idee hoe dit plots het geval is geworden? Softwarematig een fout gebeurt of dergelijke? Of kan dit ook te maken hebben met het feit dat er effectief een overdaad aan stof is, en deze processor extra moet presteren om de resultaten te behouden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelf maak ik nooit het koelblok los van de processor, wanneer ik de computer enkel van binnen wil reinigen. Ik haal alleen de ventilator er vanaf. Meestal zit die met 4 schroeven bevestigd. Controleer hoe hij bevestigd is. Maak desnoods foto's met een digitale camera, voordat je de ventilator losmaakt.

Wanneer zou ik wel het koelblok losmaken van de processor? Wanneer het reinigen van koelblok en ventilator het temperatuurprobleem niet voldoende verholpen heeft. Dan zou ik de oude koelpasta verwijderen en nieuwe aanbrengen.

 

Ik heb ook de opmerking gekregen dat mijn processor overclocked is van 3200 Mhz naar 4289 Mhz

 

Ik las het in je andere topic: http://www.pc-helpforum.be/topic/62923-kan-huidige-nvidia-drivers-niet-updaten/#entry498843

De standaard snelheid van je processor is niet 3200 MHz (zoals jij schrijft), maar 3,40 GHz, zoals kweezie wabbit ook correct schrijft.

Wanneer je processor het hard te verduren heeft, zal automatisch de turbo worden ingeschakeld, waardoor de snelheid maximaal 3,8 GHz kan worden: http://tweakers.net/pricewatch/274631/intel-core-i7-2600k-boxed/specificaties/

Jouw processor draaide ten tijde van het maken van het Speccy rapport nog sneller: 4289.8 MHZ

Dat kan alleen maar wanneer de processor overclocked is.

 

Ik heb zelf geen ervaring met overclocken. Wanneer je hulp wilt hebben bij het stoppen van die overclock, kun je dat het beste vragen in je andere topic: http://www.pc-helpforum.be/topic/62923-kan-huidige-nvidia-drivers-niet-updaten/#entry494864

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de informatie porrelaar.

 

Ik heb zelf niets van tweaks op de pc aangebracht, en heb absoluut geen ervaring met overclocken en dergelijke, de pc is ook niet uitbesteed geweest aan een derde partij om deze te maken of dergelijke, dus ik heb geen idee hoe het kan komen dat mijn processor overclocked draait? Ik zal hiervoor in het juiste topic dan verder zoeken om dit te verhelpen, vandaar waarschijnlijk dat mijn temperatuur ook zo hoog oploopt aangezien het niet aan het stof kan liggen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.