Ga naar inhoud

Excel en vba


Smette

Aanbevolen berichten

Ik moet voor informatica een kassasysteem maken in excel maar weet niet hoe ik ervoor zorg dat mijn aantallen bij factuur in (zie excel in blijage) bij de  voorraad komt te staan (wij hebben dit voorlopig opgelost door een kolom bij te maken (maar iedere keer dat we de factuur in wissen gaat ook het getal weg) Andere suggesties zijn ook toegestaan!

 

gip-2016.xlsm

Link naar reactie
Delen op andere sites

klopt, sorry dit was een oude versie, bedankt voor je suggestie bij factuur in en uit, dit is iets overzichtelijker. ik stuur je het juiste bestand, daar kan je bij verzenden zien dat er een kolom is met de voorraad en een met bijbesteld, dit zou eigenlijk automatisch bij voorraad moeten komen eens een knop word ingedrukt.

GIP_INF2016.11.09.xlsm

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur terug, Smette zei:

ps uw functie lijkt niet te werken in onze nieuwe versie, hoe komt dit?

Goed kijken !

Bucky heeft het bereik B3:D43 in het blad "Producten" de naam "Product" gegeven en die naam in de vert.zoekenfunctie gebruikt.

aangepast door alpha
Link naar reactie
Delen op andere sites

Michaël,

Om te beginnen ben ik geen VBA specialist, maar ik heb wel wat codes aangepast en/of ingekort.

Over het tabblad "Voorraad"

De ellen lange formules in de kolommen D en E  die zijn vervangen door de VERT.ZOEKEN formules. De kolommen D,E,F,G en I zijn verborgen.

De kolommen F en G worden gevuld door VBA, en kolom I geeft een 1 (één )als de voorraad van dat artikel de minimum voorraad heeft bereikt op het blad "Home" verschijnt nu een waarschuwing. De min. voorraad telt niet mee met de aanwezige voorraad, dus er staat de werkelijke voorraad, die ook verschijnt als je een artikel naam kiest op het blad Factuur uit.

Ook heb ik een knop gemaakt om de voorraad op (nul) 0 te zetten, hier staat een voorwaarde op of je het wel wilt.

De  tabbladen "Factuur in en uit" hebben elk drie drukknoppen, dit zou onder één knop kunnen, in de volgorde van 'Wegschrijven 'Afdrukken en Verwijderen. Als je nu per ongeluk de knop "Wegschrijven" 2 maal indrukt heb je een probleem, of je moet ook de voorwaarde op zetten of je het wel wilt.

Als je het bestand opent zal altijd het tabblad "Home" geactiveerd worden.

 

Het is een hele mond vol, maar probeer het maar eens uit.

bucky

Kopie van GIP_INF2016.11.09.1.xlsm

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.