Ga naar inhoud

Excel en VBAprobleem


Merinda
 Delen

Aanbevolen berichten

Dag iedereen,

 

Ik heb op mijn werk een probleem voorgeschoteld gekregen en ik vroeg mij af of iemand mij hier mee kon helpen.

Ik moet namelijk een programma schrijven om de bijlagen van onze facturen te automatiseren.

 

De uren van onze werknemers komen namelijk in excell te staan met de kolommen: data / klant / beginuur / einduur / totaal

Per maand is er een nieuw blad (jan., febr., maart, ...) en per werknemer is er een andere file.

 

Nu wil met graag voor de facturatie dat (via een button?): men een periode kan selecteren (steeds per 15 dagen - begin van de maand of eind van de maand)

en men een klant kan selecteren en dat men zo een spreadsheet krijgt van de afgelopen 15 dagen waar elke werknemer op staat en de uren die hij/zij

heeft gepresteerd voor deze specifieke klant. 

In bijlage zit ook een voorbeeld van de uren van onze mannen.

 

Is dit wel mogelijk? en welke code moet ik hiervoor gebruiken?

 

Alvast bedankt,

Mvg,

 

werknemer1012017.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites

In Excel zou de procedure voor een oplossing als volgt kunnen verlopen:

1. De gebruiker een keuze laten maken tussen eerste en tweede deel van de maand en die keuze vastleggen om ze te kunnen gebruiken.

2. Keuze van de klantnaam waarvan men de gegevens wil en die keuze vastleggen, hiervoor moet een lijst met klanten beschikbaar zijn.

3. Van de gekozen periode (1e-/2e deel vd maand) kolom E doorlopen (met een for-nextlus bv.) en telkens als men de gekozen klantnaam tegenkomt de inhoud vd kolommen A t/m F kopiëren naar een afzonderlijk blad (moet aangemaakt worden) naar de eerstvolgende lege rij (moet berekend worden).

Het is niet iets wat je in enkele minuten doet. Als je nog geen ervaring hebt met programmeren in Excel, dan moet je niet met zo'n klus beginnen, je loopt dan tegen teveel problemen tegelijkertijd aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.