Ga naar inhoud

Gegevens uit meerdere tabbladen in totaal overzicht opsommen (zonder lege cellen)


frank_1986
 Delen

Aanbevolen berichten

Hoi Allen,

 

Mijn excel kennis reikt niet ver genoeg om het volgende probleem op te lossen:

 

Per werkweek heb ik de gegevens van klanten genoteerd staan in een tabblad. Buiten de klantnaam staan hier nog meer gegevens in, kolom A t/m I zijn van belang. soms staan er extra regels in het bestand (bv een factuur of bezorg adres) deze gegevens zijn voor mij niet van belang.

Ik probeer te bereiken is dat Excel herkent of er tekens in kolom 'A'genoteerd zijn en vervolgend de gegevens van de zelfde regel tot kolom 'I' kopieert naar een totaaloverzicht en deze gegevens onder elkaar weergeeft. 

Omdat de gegevens uit de tabbladen regelmatig wijzigen zouden de gegevens continue mee moeten wijzigen in het totaal overzicht... 

 

Is het haalbaar Excel dit voor mij te laten doen?

 

(zie voorbeeld in de bijlage).

 

bij voorbaat dank aan ieder die zich hierover wil buigen!

 

test case.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites

wauw! super, thnx, 

 

heb je toevallig ook een idee voor dit (nieuwe)probleem of moet ik daar een nieuw postje voor aanmaken:

 

we hebben een weekoverzicht waarin de naam van alle groepen, groepsgrote en de gekozen activiteit in voorkomt. ik zou van dit overzicht graag automatische een lijst laten maken om per activiteit de reserveringen te kunnen inzien... ikzelf ben hier al de hele dag mee aan het puzzlen geweest maar kom er (weer) niet uit.

 

enig idee?

test.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Hoi Alpha,

 

Sorry voor het late reageren, ik was een weekje met vakantie.

Ik had getracht het met 4 stappen voor elkaar te krijgen:

1) Onder het overzicht een soort van "schaduw-schema" bouwen met een soort van formule: als waarde uit cel ... overeenkomt met waarde uit kolom .... dan waarde uit kolom ...(uit zelfde rij) weergeven... (soort som-als formule maar dan zonder de 'som'). het is alleen nooit gelukt deze formule te maken... 

2) Bij bovenstaand zouden er veel lege vakken ontstaan dus ik had een macro gemaakt/gevonden die alle lege cellen automatische zou verbergen en alle gekopieerde gegevens uit stap 1 onder elkaar zou plaatsen.

3) Omdat een waarde uit stap 1 soms meer dan 1 keer voorkomt in een kolom(niet meer dan 4 keer) en de formule uit stap 1 niet automatische de tweede bereik kopieerd had ik een extensie gezocht op de formule uit stap 1 die dit wel zou doen...

4) Alles bundelen tot 1 bestand....

 

Volgens mij denk ik veel te ingewikkeld maar vond het wel leuk om te puzzlen :) 

Link naar reactie
Delen op andere sites

super! al blijft het voor mij ingewikkelde materie hoe je dit hebt weten te bouwen, toch maar eens een cursusje excel volgen ofzo...

 

stel dat ik meerdere weken in het overzicht wil.. dus "totaal" wordt: week1 het volgende tabblad: week 2 t/m week 30. kan ik dan iets aanpassen in de macro dat hij een totaal overzicht hiervan maakt? 

 

zelfde functie/opzet maar dan over meerdere tabbladen dus....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Alpha,

 

Klein beetje achtergrond informatie:

Waar het om draait is dat een aantal van onze activiteiten uitbesteed/ingehuurd moet worden. (in het bijgevoegde bestand zijn dit de paarse regels uit de tab 'reserveringsoverzicht') in dit bestand heb ik gebruik gemaakt van een "sommen.als" formule. ik wil echter per paars kopje een tabje waar hij de reserveringen onder elkaar weergeeft. en dan niet zoals nu bij elkaar opgeteld... maar per groep met extra info (max 3 groepen per activiteit tegelijk)

 

 

In het tabje 'biv-br' heb ik genoteerd welke info ik waar zou willen en waar deze terug te vinden is, uiteindelijk zou ik een tabje maken voor ieder paars kopje. 

(rij '3' kan ik aanpassen zodat er overal i.p.v. ochtend/middag de datum met de ochtend komt te staan).

 

Uiteraard zou ik wel weken willen kunnen toevoegen...

 

Het lijkt mij redelijk het zelfde als het door jou gestuurde bestand echter met meer tabbladen.

 

Ik hoop dat je er nog eens naar wil kijken maar als het te veel moeite wordt begrijp ik dit best...

test.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.