Ga naar inhoud

Krachtige laptop voor school


Jens26

Aanbevolen berichten

Ik ben momenteel opzoek naar een nieuwe laptop omdat mijn huidige het na een 5 tal jaren laat afweten. Deze laptop zal ik vooral gebruiken voor school. 

Het moet soepel 2D en 3D tekenprogramma's kunnen draaien zoals: AutoCAD, Revit, Vertex, .... 

 

Vereisten

-15 inch

-Recente i7 processor 

- 16Gb ram?

-1TB harde schijf + eventueel SSD

-AZERTY toestenbord met numeriek

 

 

Zelf had ik al 2 laptops gevonden:

http://www.laptopshop.be/product/738875/lenovo-ideapad-y700-15isk-80nv011kmb-azerty.html#product_specifications

http://www.laptopshop.be/product/742270/acer-aspire-f5-573g-72fs-azerty.html

 

De acer laptop spreekt mij aan omdat: Lange accuduur, Recentere i7, DVD speler, design

De Lenovo spreekt mij dan weer aan omdat: Recentere grafische kaart, Quadcore (acer is dualcore), Meer cache voor de processor. Maar deze heeft dan weer als minpunten het game design en de lagere accuduur van de batterij. 

 

Ik vroeg me af of er veel verschil is tussen beide laptops qua prestaties van de Processors (Dualcore en Quadcore) en tussen de grafische kaarten.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Jens26, 

 

Allereerst van harte welkom bij PC-Helpforum!

 

Om eerst even op je vragen te antwoorden: bij laptops moet je vaak goed passen bij de naamgeving van de Intel Core's, want die zijn niet analoog aan de desktopprocessoren en het is bijvoorbeeld mogelijk dat een hoge Core i5 processor beter presteert dan een lager gepositioneerde Core i7. In dit geval gaat een quad-core zeker voor een aanzienlijke prestatiewinst zorgen, zeker als je er redelijk intensieve applicaties mee wilt draaien zoals tekenprogramma's.

 

Ik zou geen van beide laptops aanraden, omdat ze allebei duidelijke minpunten vertonen. Deze ASUS ROG laptop is een erg mooi alternatief. Een niet té agressief ontwerp, numeriek klavier, DVD-brander, sterke GTX 960M grafische kaart, recente en snelle Core i7,  snelle 128 GB SSD + 1TB HDD. Vergeleken met de Lenovo en de Acer hierboven beschikt deze laptop 'slechts' over 8 GB RAM-geheugen. Dat is ruim voldoende voor jouw doeleinden in 2D- en 3D-tekenprogramma's, en je kan dit altijd (gemakkelijk) uitbreiden tot 16 GB in de toekomst. De ASUS is sowieso ook al iets goedkoper, met het prijsverschil kan je dan meteen (of later) een geheugenupgrade uitvoeren. Je kan gewoon een geheugenlatje bijsteken, zoals deze van 8 GB. Een ander groot voordeel van deze laptop is het IPS-paneel: hierdoor zijn de kijkhoeken uitstekend en is de kleurreproductie ook opmerkelijk beter en realistischer - niet onbelangrijk in grafische programma's.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hartelijk bedankt voor u antwoord. Deze laptop was ik ook al eens tegen gekomen maar het geheugen leek mij weinig maar zoals u zegt is het desnoods makkelijk te upgraden wat dus geen minpunt is inderdaad. Wel had ik hier ook mijn bedenkingen bij de batterijduur van deze laptop omdat het echt uit een game reeks leek te komen stond ik hier nogal sceptische tegenover. Er wordt gezegd dat de batterij niet vervangbaar is, kan dit wel gebeuren door een gespecialiseerde persoon van een computerzaak? 

Ook leek het mij nogal groot en zwaar om elke dag bijna mee te nemen naar school t.o.v. andere laptops, Zijn er nog andere alternatieven dat u zo meteen weet? 

Anders zal mijn keuzen op Deze ASUS ROG vallen die u me aanraden :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk niet dat je erg veel zorgen hoeft te maken over de batterijduur, aangezien de laptop bij licht verbruik gaat overschakelen naar de veel energiezuinigere grafische kaart. Zo kan je hem voor schoolwerk dan wel even gebruiken. Deze laptop heeft inderdaad het ROG-merk meegekregen, maar Asus gebruikt ongeveer dezelfde toestellen, behuizingen en batterijen voor haar high-end non-gaming laptops - het is dus geen specifieke 'agressieve' gaming laptop per se. Het formaat met z'n 15,6 inch moet volgens mij ook wel meevallen. :)

 

Wat de prijs-prestatieverhouding betreft is deze laptop erg sterk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net nog even rond gekeken en heb deze nog gevonden http://www.laptopshop.be/product/740229/lenovo-ideapad-700-15isk-80ru00humb-azerty.html Deze heeft meer SSD en heeft een NVIDIA GeForce GTX 950M met 4GB ipv de NVIDIA GeForce GTX 960M met 2GB in de ASUS. Hoe zit het met deze prestaties van beide grafische kaarten en het geheugen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

De twee extra gigabyte geheugen kan van pas komen bij het laden van textures met name in open world omgevingen, maar doorgaans is het beter om te kiezen voor de sterkere grafische kaart. Het prestatieverschil tussen de 950M en de 960M is ongeveer 30 procent - toch een aanzienlijk verschil dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.