Ga naar inhoud

Eindelozen rijen excel verwijderen


Excellie

Aanbevolen berichten

Echt (fysiek) verwijderen van rijen en kolommen kan in Excel inderdaad niet. Maar ongemerkt kan Excel door allerlei handelingen en bewerkingen wel (veel) meer rijen en kolommen in gebruik genomen hebben dan wenselijk is en dat kan tot gevolg hebben dat je Excelbestand veel groter is geworden (in megabytes) dan nodig. Doe het volgende:

1. Noteer de huidige grootte van je Excelbestand.

2. "Verwijder" alle niet in gebruik zijnde kolommen. Klik daarvoor in het werkblad boven de eerste niet in gebruik zijnde kolom (rechts naast je gegevens) op de letter van die kolom, de gehele kolom wordt dan geselecteerd. Druk dan de CTRL- en Shifttoets (links-onderaan op het klavier) tegelijkertijd in, houd die ingedrukt, en druk dan 1 x op de pijltje-naar-rechts-toets. Dan worden alle niet in gebruik zijnde kolommen geselecteerd. Klik dan op de rechtermuisknop en kies in het verschijnende menu: "Verwijderen".

3. Nu hetzelfde voor de niet in gebruik zijnde rijen. Klik daarvoor in het werkblad onder de laatste in gebruik zijnde rij op het eerstvolgende rijnummer, die rij wordt dan geselecteerd. Houd de CTRL- en Shifttoets tegelijkertijd ingedrukt en druk dan 1 x op de pijltje-naar-omlaag-toets. Alle niet in gebruik zijnde rijen worden dan geselecteerd. Klik dan op de rechtermuisknop en kies in het verschijnende  menu: "Verwijderen".

4. Sla het Excelbestand op.

5. Controleer hoe groot het bestand nu is (dat kan bv. door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en dan te kiezen: "Eigenschappen").

Laat aub hier eens weten of bovenstaande actie effect heeft gehad op de grootte van je bestand.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van 2,7 naar 2,6 MB is een effect dat niet merkbaar zal zijn.

Óf er effect is, is vooraf niet te voorspellen, dat hangt af van wat er in het bestand is gebeurd.

Verwijder ook de niet-in-gebruik zijnde kolommen, als je dat nog niet gedaan zou hebben.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.