Ga naar inhoud

BIOS-probleem Dell Optiplex 7010


Aldoke

Aanbevolen berichten

Door een misgelopen BIOS-upgrade, wil mijn Dell Optiplex 7010 niet meer opstarten. De PC krijgt nog wel stroom (lampjes gaan aan, ventilators draaien), maar ik krijg geen beeld (NOVIDEO). Ik heb zowat alle mogelijke oplossingen die ik op het internet gevonden heb geprobeerd (CMOS-batterij verwijderd, jumper RTCRST kortgesloten), maar zonder succes. Kent iemand een procedure om op een Dell een nieuwe BIOS te installeren ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geen ervaring met herstellen van een mislukte BIOS update. Omdat ik echter vaststel dat je nog geen antwoord hebt gekregen ben ik toch eens voor u op zoek gegaan.

Ik vond het volgende:

 

https://www.cnet.com/forums/discussions/bad-bios-update-recovery/

 

https://www.bios-mods.com/bios-recovery/phoenix-bios-recovery/

 

De recentste BIOS versie voor je pc kun je hier downloaden: http://www.dell.com/support/home/be/nl/bebsdt1/Drivers/DriversDetails?driverId=0JYM4

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik durfde geen antwoord aan, omdat ik niet zeker was of een moederbord aan zijn eindje is met een lege bios..., maar ik hoop dat het gaat werken, en volg met belangstelling, vooral benieuwd hoe en of een nietwerkende bios een stickie gaat uitlezen.....

aangepast door falstring
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur terug, falstring zei:

 vooral benieuwd hoe en of een nietwerkende bios een stickie gaat uitlezen.....

Ik ben net zo benieuwd als u. Veel heeft Aldoke niet meer te verliezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik ben afgelopen weekeind aan de slag gegaan, edoch zonder resultaat. De crisisdisk software heb ik gevonden, maar ik zit vast met de BIOS.ROM of BIOS.WPH-file die de crisisdisk nodig heeft. De BIOS-file die ik kan downloaden van de Dell-website is een EXE-file, die uitvoerbaar is op een Dell-computer. Ik heb enkele artikels gevonden, die aangeven dat je met de optie /writeromfile de BIOS.ROM-file zou kunnen maken, maar dit werkt niet (althans niet op elk van de 3 computers die ik geprobeerd heb). Enig idee waar of hoe ik aan de BIOS.ROM file zou kunnen geraken ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

je zou eens hier kunnen kijken https://forums.mydigitallife.net/forums/bios-mods.25/  het lijkt me dat daar expertise te vinden is.

mijn kennis gaat eigenlijk niet verder dan dat een mislukte bios-update niet te herstellen valt.

en in dat verband weet ik wel zeker: het is uiterst onverstandig om bios-experimenten uit te voeren op welke pc dan ook, dus dat die drie het nog doen..... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.