Ga naar inhoud

accu laptop


Piet Medion

Aanbevolen berichten

Welkom op het forum, Piet Medion!

 

Heb jij deze Medion laptop in april 2016 gekocht bij de Aldi? Zo ja, dan presteert jouw accu na bijna 2 jaar nog heel behoorlijk.

 

Uit de advertentie van Aldi van april 2016:

 

Krachtig uithoudingsvermogen en betrouwbare prestaties – 44 Wh accu met 4 cellenEindelijk langer werken en genieten van entertainment – de accu met 4 cellen haalt een aanzienlijk langere werkingsduur, ook bij gecompliceerde en parallel draaiende processen. Hierbij kunt u genieten van een werkingsduur op accu tot 4 uur1 zonder in te leveren op mobiliteit.

 Je haalt natuurlijk geen 4 uur op de accu wanneer je aan het gamen bent...

Uit het html rapport dat jij bijvoegde:

Batterijgegevens:

Ontwerpcapaciteit 44250
Laatst volledig opgeladen 39105

 

Na verloop van tijd gaat de capaciteit van een accu achteruit. Dat geldt voor alle accu's. Een update van de bios firmware verhelpt daar niets aan. Wel kan het zo zijn dat nieuwe bios firmware jouw computer iets zuiniger in het gebruik maakt, maar dan moet dat expliciet staan in de helptekst die bij de bios firmware geleverd wordt.

 

Volledig opgeladen bevat je accu/batterij nu iets minder 'prik' dan toen hij nieuw was. De achteruitgang in capaciteit na 21 maanden gebruik (als je de laptop inderdaad kocht in april 2016) is ongeveer 11%. Dat valt mij mee.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.