Ga naar inhoud

gehacked? windows kleur verandert, krijg vreemd telefoontje... help aub


Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Een tijdje terug werd ik gehacked - email adres en paypal. Dat is opgelost geraakt na veel bellen en emailen naar microsoft en paypal..


Op dit moment is alweer een hotmail adres van me gehacked (een nieuw) en ik krijg geen toegang van hotmail diensten, ik vraag om nieuw paswoord in te tikken na verificatie via telefoon en krijg melding

 

"paswoorden niet identiek" telkens. Wat heel vreemd is. Ik heb een email gestuurd naar support twee weken terug en nooit antwoord gekregen op het gmail adres waar ik de vraag van stuurde, en toegang tot heb.

 

Onlangs wou windows een update doen, die werd gedaan. De kleuren waren zwart in de balken en in word, dat is verandert. Hoorde dat dit een standaard foutje kan zijn.

Daarjuist kregen we een bizar telefoontje van iemand die zich voorstelde als "jessica" en in Amerikaans-Engels vroeg "everything alright with your computer?" en dan inhaakte. 

 

Wat kan ik doen? Een recente versie van Norton staat aan.

Een specialist erbij halen lijkt me het beste...? Onze computer is overigens al rond de 10 jaar oud, dus ik zou misschien voorstellen een nieuwe computer te installeren maar vrees dat we hier thuis te weinig budget momenteel ervoor hebben. Computer werkt heel degelijk overigens. 

Bestaan er programma's die verdachte activiteit kunnen zien? Kan ik iets installeren dat kraakfiles (of hoe je ze ook noemt) die op je computer zitten verwijderen? Hitmanpro werkt niet meer, is al eens uitgevoerd...

 

En is een computer kraken gemakkelijk vanuit Amerika - ik schrijf over een verdacht bedrijf uit Amerika (ik ben amateur journalist) en heb de fout gemaakt het hier te doen, en ik verdenk dat als we gekraakt zijn het door hen is aangezien ik rare e-mails kreeg van die wordpress naar hier, dus IP hebben ze. Naïef van me..

Alle hulp of tips zijn welkom...

Bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hitmanpro zegt over bestand svchost.exe dat het "critical" is, als ik meer informatie vraag:

 

"The file is completely hidden from view and most antivirus products. It may belong to a rootkit.
This program is actively listening for inbound network connections.
Program starts automatically without user intervention.
Time indicates that the file appeared recently on this computer.
The file is in use by one or more active processes.
The file is located in a folder that contains core operating system files from Windows. This is not typical for most programs and is only common to system tools, drivers and hacking utilities.
Starts automatically as a service during system bootup.
This file's process is marked as system critical.
The file is protected by Windows File Protection (WFP). This is typical for critical Windows system files.
Program is code signed with a valid Authenticode certificate."


Ik kan het niet manueel verwijderen, er wordt "TrustedInstaller" vermeldt...
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Milemarker,

 

eerst enkele dingen:

 

  • er is een verschil tussen je hotmail(account) die gehackt wordt en je computer die gehackt wordt.
  • als je melding krijgt dat je wachtwoorden niet identiek zijn: typ dan je wachtwoord in vb een tekstverwerker in (zodat je het zièt) en kopieer het (wis daarna dat bestand natuurlijk) en in de twee velden waarin jij je ww moet invullen, plàk je het (copy / paste dus) - als je dàn nog die melding krijgt, ben je zeker dat de fout niet bij jou ligt en je verder moet zoeken. (dan ben je dus zéker dat je de twee wachtwoorden niet verschillend intypte)
  • dat bizarre telefoontje lijkt idd op een scammer, maar dit bewijst niet dat het verband heeft met die dingen van je computer. (het kàn, maar het kan evengoed van niet)

> aan een gehackte hotmail kan je gewoon dit doen: je wachtwoord wijzigen. Kan dit niet dan moet je contact opnemen met hotmail of gewoon een nieuw hotmailadres nemen en van nul vertrekken.

   (wil je hierop verder gaan: maak dan een afzonderlijk topic hierover aan, anders lopen de dingen hier door mekaar)

 

> we gaan nakijken of je met virussen, mal- en of spyware zit: voer het onderstaande uit, plaats je logjes en dan zullen kenners je begeleiden:

 

Indien je problemen met malware hebt, is het handig om meteen een logje met Farbar aan te maken en dit bij je bericht te voegen als bijlage. Hoe je dit doet, lees je hieronder:

 

Download de 577bf0efb8088-FRST.png Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links en plaats het bestand op je bureaublad.

 


Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

 

Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren

  • Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe (of FRST64.exe) en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren".
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt.
  • Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt) & (Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht.

 

Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...