Ga naar inhoud

JEANSPANJE
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo Passer,

 

Mijn computer is gecrasht omdat ik bericht kreeg "De prullenbak werkt niet goed meer, wilt U hem leegmaken JA of NEEN"

Ik kon niets meer bedienen en heb dus de pc naar een gespecialiseerde winkel gebracht met ook mijn externe harde schijf waarop mijn backs ups stonden. Er stonden er van Eassus en van Aomei op.

Ik had zelf geprobeerd mijn windows 10 opnieuw te initialiseren MET BEHOUD VAN MIJN DOSSIERS maar dit kon ook niet meer.

Die konden echter het probleem alleen oplossen door Windows 10 opnieuw te installeren en ik ben dus al mijn dossiers kwijt.  Gelukkig heb ik die op mijn belgische computer nog staan en zal die daar opnieuw kopieren als ik in Belgie ben.

 

Ik heb dus opnieuw Easus backup opgestart en bijf er ook bij waant AIMEI lijkt mij te gecomplcieerd.

Ik heb maar 2 vragen:

1.  Ik heb EERST  met Easus een bootable externe disk gemaakt op een USB stick.  Als mijn pc crasht moet ik die dan eerst gebruiken om de computer aan de praat te krijgen?  Of wat moet ik doen om opnieuw toegang te krijgen na een crash?  Kan ik dit eens uitproberen maar hoe?

2. U had mij ook gezegd dat ik in mijn mapoties iets moest uitivnken om een "pbd" bestand te krijgen want zonder dit pbd bestand kan Je vanuit Easustodobackup NIETS RECUPEREN.

  iIk weet echter niet meer hoe ik die "pbd " kan bekomen in mijn mapopties.  Wilt U mij die procedure nog eens uitleggen?  Wat moet ik aanvinken en uitvinken  in MAPOPTIES?

Ik heb nu op mijn nieuwe installatie direct een SYSTEEM en een FILE backup gemaakt en dit is perfekt verlopen

Hartelijk dank.

Mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uren geleden, JEANSPANJE zei:

1.  Ik heb EERST  met Easus een bootable externe disk gemaakt op een USB stick.

(eerst even terzijde: zelf vind ik een 'rescue disk/opstartschijf' makkelijker en veiliger als ze op CD gebrand is dan op een usb-stick - die laatste moet je namelijk toch wel eens geregeld aan je systeem hangen (op spanning brengen) - maar eigenlijk is dit een persoonlijke keuze dus)

 

Als je dit wil uitproberen, moet je opstarten vanaf die usb-stick  (ik dus vanaf mijn CD) en je komt dan in een scherm terecht dat nogal sterk gelijkt op het beginscherm van EaseUS - daar moet je dan (ergens) gaan kiezen voor  het terugzetten van een backup. Als je die keuze aangeklikt hebt, moet je nog enkel de bron (= de plaats waar je backup staat- bij jou op een externe dacht ik) en het doel (je C-schijf-zelf) gaan aangeven en dan het herstel laten uitvoeren.

Je kan het makkelijk uittesten tot het ogenblik dat je ècht moet klikken op (iets als) uitvoeren / OK / doorgaan. Dit laatste doe je dan natuurlijk niet want anders gaat het natuurlijk zijn gang.

 

 

8 uren geleden, JEANSPANJE zei:

Wilt U mij die procedure nog eens uitleggen?

Het volgende deed ik net vanuit EaseUS (in windows dus) - met een usb-stick krijg je misschien andere vensters (maar daar kan ik je dus niet mee helpen)

 

Klik dus eerst op Browse to recover

 

image.png.71e7c2ca09643ffff31bbd9735313399.png    >>>>>>>>image.png.50965134873bc66e0f8564cffdc00bad.png  en dan ga je bij Computer op zoek

 

naar je backupbestand (bij jou op je externe dacht ik?

 

Bij mij staan die op een partitie G (op een tweede interne schijf) - klik daar zo'n backup open en je vind je pdb-bestand.

 

image.png.5dcb8eebd7c788664f4b9e6f593d6e18.png   dàt pbd-bestand selecteer je dus en je klikt op OK

 

dan krijg je soortgelijk venster:   image.png.9388ff638ddb61040995d1f618c341d1.png

 

vermits daar alles al goed staat kan je verder gaan door op Next te klikken.

 

BELANGRIJK: als je gaat testen, klik je dus niet op die Next of je zet het herstel in gang (en je kan niet meer terug! - vermits je echter wil testen, klik je er dus niet op, maar je weet op die manier dat het je zal lukken )

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Passer,

Zoals U voorstelt wil ik Easeus gebruiken zoals Uzelf dit gebruikt en dus met een externe schijf.

Laat ons vanaf het begin starten a.u.b want ik ben de kluts kwijt.

 

 Hoe maak ik een externe emergency schijf.  Ik klik op Tools + Create  Emergency disk.  Daan AANSTIPPEN  Create Win PE Emergency disk en rechts ervan AANVINKEN Compatibility mode.  Dan AANSTIPPEN CD/DVD (Het sccherm ernaast geeft aan "D:(DVDRAM GUEIN).

Onderaan dit beeld staat met een uitroepteken in een blauw cirkeltje "Please burn Emergencydisk.iso with third party software if you failed to create the bootable disk".  IK heb een CD-R GEBRUIKT omdat die onuitwisbaar is

Ik heb alles precies zo gedaan en dan PROCEED GKLIKT.

HET RESULTAAT ZIET U IN 2 KNIPSELS HIERONDER. (Ik kon niet het volledige beeld in 1 knipsel krijgen)

Onderaan staat er (ik vertaal dit direkt in het nederlands) "Mappen die gereedstaan omop de schijf te branden"

Wil dit zeggen dat NIET ALLES OP DIE SCHIJF KAN OMDAT DIE VOL IS OF MOET IK DIT OP EEN 2DE EXTERNE SCHIJF BRANDEN,

Dit lijkt mij alles niet in orde.

Kunt u mij precies zeggen wat ik moet aanstippen en aanvinken om die externe harde schijf te maken.  Ik wil dus geen USB meer en zal de EASEYSTODO BACKUPPER WILLEN INSTALLEREN MET ALLES ZOALS U DIE ZELF 

Graag Uw gewaardeerde medewerrking.

Mvg

Capture.PNG

Capture.PNG 1.PNG

Link naar reactie
Delen op andere sites

23 minuten geleden, JEANSPANJE zei:

Zoals U voorstelt wil ik Easeus gebruiken

even de zaken toch rechtzetten (al is het een detail): EaseUS is je eigen keuze (een goeie wat mij betreft), maar het was niet echt een voorstel van mij. Voor mij is het gelijk wat je gebruikt - maar bij EaseUS kan ik je wel beter helpen omdat ik het zelf ook gebruik.

 

23 minuten geleden, JEANSPANJE zei:

Wil dit zeggen dat NIET ALLES OP DIE SCHIJF KAN OMDAT DIE VOL IS OF MOET IK DIT OP EEN 2DE EXTERNE SCHIJF BRANDEN,

Eerst dit: die laatste opmerking  - prêts à être enz.. mag je negeren - het gaat maar om een onbelangrijk bestandje

 

Je kan controleren wàt er op die schijf staat door de schijf in verkenner te openen

'k heb eens vergeleken wat bij mij op de schijf staat en het is net hetzelfde als bij u -behalve een aantal mappen die jij méér hebt dan ik (maar die zijn volgens mij alleen maar 'language'-mappen, geschikt om de cd eventueel in een andere taal weer te geven.

De 'hoofd'mappen staan bij jou ook allemaal (zie de verbindingslijntjes - en ook Source staat bij jou wat verder naar onder op, maar dat staat niet meer in mijn plaatje)

 

Dat wil dus zeggen dat je schijf in orde is.

 

Wat ik je wèl aanraadt - en dan ervaar je direct dat je schijf in orde is - : eens op te starten met die schijf en de weg te volgen die ik in mijn eerste bericht zette.

Waarom? wel, nu werkt alles nog goed, maar moest je ooit die rescue-disk nodig hebben, dan heb je het op dat moment al eens gedaan en ervaren. Moest je er dus nog vragen bij hebben, dan kan je ze nu nog stellen, maar op dàt moment niet meer (tenzij met een ander werkend systeem natuurlijk - smartphone of zo)

 

Edit: JeanSpanje: bedenk ook wel, dat je normaal die CD niet gaat nodig hebben. Je hebt ze alleen nodig in het zeldzame geval dat je computer niet meer in windows opstart. Dit gebeurt gelukkig zelden (al kan je er toch maar beter op voorbereid zijn. EaseUS (of Aomei of ...) zijn buiten dat zeldzame geval ook wel nuttig als  je om een àndere reden een backup wil terugzetten (voorbeeld: een bepaald programma of een onderdeel van Windows-zelf doet het niet meer goed en je vindt niet direct de oorzaak: backup terug en het werkt wel weer terug - zaak opgelost)

In dit soort gevallen moet je niet met die cd gaan opstarten want - zolang je Windows het nog goed doet - kan je EaseUS ook gewoon (in windows) opstarten en van daaruit een backup gaan terugzetten.

aangepast door Passer
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het goed begrijp kan ik met de Emergency CD niet heropstarten als de computer crasht (onbedienbaar wordt)???

Ik heb op mijn schijf alles getoond in vorig bericht wat erop staat.

Ik beb geprobeerd Uw uitleg te volgen om met de CD op te starten.  U zegde mij dat mijn schijf volledig is (met inderdaad veel language keuzes die ik niet noig heb).  U zegt dat source niet meer in het plaatje staat dat ik gestuurd heb.

Hierbij stuur ik U nu een knipsel met wat ik bereik heb.  De source is de (DBD)D denk ik?????

 

Hier staat wel (DVD) D maar mijn schijf is een CD-R (mag dit zo blijven?)

Als ik dan (DVD) D aanklik krijg ik het beeld dat ik in vorig bericht gestuurd heb met alles wat op die CD-R staat.

Maar wat moet ik dan aanstippen in die CD of kan ik direkt PROCEED klikken en alles wat er op staat kopiëren naar mijn C (ACER) computer?

 

Ook staat op dit laatste beeld dat het een pbd bestand moet zijn maar hoe moet ik dit weer instellen in mijn mapoties want dat ben ik vergeten.  Sorry daarvoor

 

U melde volgende zin die ik niet goed begrijp "  Moest je er dus nog vragen bij hebben, dan kan je ze nu nog stellen, maar op dàt moment niet meer (tenzij met een ander werkend systeem natuurlijk - smartphone of zo) "

Waarom kan ik geen vragen meer stellen met mijn pc of begrihp ik dit fout?  Ik heb geen smartphone (IK BEN TE OUD DAARVOOR)

Mvg

Capture.PNG 1.PNG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het goed begrijp kan ik met de Emergency CD niet heropstarten als de computer crasht (onbedienbaar wordt)???

   Dat begreep je verkeerd Jean: je KAN ze gebruiken in dat geval, maar het kan ook zonder dat je die gebruikt (in dat geval! - als namelijk nog gewoon met je Windows kan werken)

 

U zegt dat source niet meer in het plaatje staat dat ik gestuurd heb.

     Toch niet Jean: " De 'hoofd'mappen staan bij jou ook allemaal (zie de verbindingslijntjes - en ook Source staat bij jou wat verder naar onder op " zei ik - het ging hier over de MAPPEN

     Maar blijkbaar is er een plaatje verdwenen of vergat ik het te zetten. Het ging over die drie 'hoofdmappen' rechts:

     image.png.806461d220b0e2c5fda3d9e240b8c99c.png    Boot - Efi - en Sources (deze laatste staat nièt

op MIJN plaatje, maar zie ik wel op JOUW plaatje - da's dus in orde !

 

Hierbij stuur ik U nu een knipsel met wat ik bereik heb.  De source is de (DBD)D denk ik?????

     Toch niet Jean: de 'source' is bij jou de (externe) schijf waar je backup op staat.

     Je moet dus éérst aangeven wààr hij de backup kan vinden en daarna waar hij hem moet herstellen (dit zal je C wel zijn)

 

Hier staat wel (DVD) D maar mijn schijf is een CD-R (mag dit zo blijven?)

     Ja, geen probleem - maar dit heb je dus niet nodig. Je moet die D dus niet aanklikken, maar op zoek gaan naar je externe schijf en dààr naar de backup en IN de backup die je wil terugplaatsen naar het pbd-bestand (zie een van mijn plaatjes boven)

 

Als ik dan (DVD) D aanklik krijg ik het beeld dat ik in vorig bericht gestuurd heb met alles wat op die CD-R staat.

Maar wat moet ik dan aanstippen in die CD of kan ik direkt PROCEED klikken en alles wat er op staat kopiëren naar mijn C (ACER) computer?

     Dit moet je dus niet doen

 

Ook staat op dit laatste beeld dat het een pbd bestand moet zijn maar hoe moet ik dit weer instellen in mijn mapoties want dat ben ik vergeten.  Sorry daarvoor

     Je selecteert dus dat bestand en klikt op OK

 

U melde volgende zin die ik niet goed begrijp "  Moest je er dus nog vragen bij hebben, dan kan je ze nu nog stellen, maar op dàt moment niet meer (tenzij met een ander werkend systeem natuurlijk - smartphone of zo) "

Waarom kan ik geen vragen meer stellen met mijn pc of begrihp ik dit fout?

     Wat ik bedoelde: als je wacht met het eens uit te proberen, dan zou het kunnen gebeuren dat je op dàt moment niet meer in je computer kan om hier op het forum nog vragen te komen stellen. Je

     kan het dus best op voorhand eens uitproberen (zoals nu) en dan kan je nu nog rustig vragen stellen.

 

Ik heb geen smartphone (IK BEN TE OUD DAARVOOR)

     euh.. ikke ook niet :xd: - 'k heb geen zin om dat ding de hele dag mee te zitten sleuren :)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor U informatie die mij duidelijk is.

Ik wilde nu een 2de emergency disk van Easeus todo backup maken maar ik krijg volgend bericht.  Zie knipsel

Ik heb 3 verschillende CD gebruikt maarik krijg steeds dezelfde melding

Ik heb ook eens gezien dat het te copieren bestand "oversized is"

Ik heb op die 1st emergency disk inderdaad veel talen staan en die schijf was ook volledig vol na het branden ervan.

Hoe lossen we dit op?

Mvg

Capture.PNG

Link naar reactie
Delen op andere sites

BELANGRIJK!!  Ik heb een emrgency disk gemaakt met een CD-RW van Verbatin - 700Mb -8-12 x speed - 80 min.

Ik krijg hetzelfde foutbericht als hierboven vermeld maar als ik de CD bekijk heb ik precies erop staan wat op mijn eerst emergency disk staat en die zou toch moeten werken dus.

Het is om gek te worden met die domme computers:angry::thefinger:  Hoe kan dit toch mogelijk zijn dat ik een foutmelding krijg en toch alles goed verloopt jnu?

ik wide dit toch even melden.

Mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...