Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.grijzegeus

cel kleuren

  Aanbevolen berichten

  hello,

  win10pro versie 1803 en excel2016.

  in bijlage is een, primitief, excel-blad toegevoegd.

  zoals men kan zien zijn in cellen letters geplaatst en ik zou door het plaatsen van één dezer letters en bepaalde kleur willen geven aan de betrokken cel dus ,als voorbeeld, a= rood, b= blauw, c= geel enz...

  kort, een letter koppelen aan een kleur in om 't even welke cel.

  groeten.

  kleur bekennen.xlsx

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


 • Topicstarter
 •    1

  aan bucky, jp28,

  bedankt voor jullie antwoord, voor bucky schijnt dit te lukken, maar voor jp28 blijkbaar niet want, a=kleur, b=kleur, c=kleur EN opnieuw a= geen kleur.

  aan bucky u bent specialist en ik een leek, daarom ook mijn vraag, dus wat a1  t/m a7 betekent en wat daar achter zit is voor mij absoluut een vraagteken.

  is een uitleg mogelijk? 

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Geplaatst: (aangepast)
  53 minuten geleden, grijzegeus zei:

  wat a1  t/m a7 betekent en wat daar achter zit is voor mij absoluut een vraagteken.

  Als Bucky schrijft: "Dit kan met voorw. opmaak" en als je niet weet wat dat betekent, dan is het toch logisch dat je in het menu en in de helpfile van Exel eens bij voorw. opmaak gaat kijken? Het is niet erg iets niet te weten, maar wel om zelf geen enkele inspanning te doen iets te weten te komen.

  aangepast door alpha

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    1

  geachte bucky,

  wees ervan overtuigd dat ik zeker al her en der heb gezocht om zelf een oplossing te vinden, maar ik heb waarschijnlijk zekere beperkingen zodat ik die help functies niet altijd begrijp.

  sedert 2007 ben ik lid en heb al nu en dan vragen gesteld waar zonder commentaar uitleg werd op gegeven door mensen zoals clarckie, stegisoft, kweezie wabbit en zeker nog andere!!!

  als u denkt dat vragen kunnen worden opgelost via de help-functie van een programma dan weze het zo, maar dan zou u beter voorstellen om pc help forum op te doeken.

  en ja ik dank u voor de tijd die u hebt gespendeerd om mij de (overbodige) tip om de help functie te gebruiken aan te geven.

  met mijn gewaardeerde groeten.

  grijzegeus

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  @grijzegeus,
  iedereen die nog maar een kwartier met Excel bezig is geweest, die weet dat met A1 en A7 cellen worden bedoeld. En als men dat niet zou weten, dan kan men dat zeer gemakkelijk te weten komen, bv. met een Excelcursus voor beginners. Van 1 zo'n cursus kun je de eerste les bekijken door op de link onder deze tekst te klikken. Scroll op die webpagina wat naar beneden en je zult zien dat daar in een afbeelding met een pijl cel A1 wordt aangeduid. (Terzijde: ik ben op geen enkele manier bij die site betrokken).
  In mijn antwoorden op dit forum (en dat zijn er vele) voeg ik inderdaad soms commentaar toe, nl. als ik vind dat dat daar aanleiding toe is. Het staat iedereen vrij om het daar wel of niet mee eens te zijn. Klik hieronder voor de cursus:
  http://www.gratiscursus.be/Excel_2010/excelles001.html
   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  @grijzegeus,

  Selecteer de cellen A1 t/m G7 en ga via Start > Voorwaardelijke opmaak > Regels beheren. nu zie je de formules die er gebruikt zijn.

  Wil je nog een keur er bij doen? Selecteer A1 t/m G7 en kies voor Start > Voorwaardelijke opmaak > Nieuwe Regel.

  En ik zou zeker de hint van alpha volgen.

  @alpha,

  Ik ben blij verrast dat "gratiscursus" weer online is, waar kun je beter uitleg krijgen.:top:

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.