Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Ik heb geggoled en een online proggie gevonden (https://www.apowersoft.nl/gratis-online-video-audio-converter)om mijn zelf gemaakte flash creaties om te zetten naar MP4 zodat niet iedereen verplicht is Flash Player te installeren, echter na het omzetten naar MP4 en afspelen speelt hij alleen geluid af?

Iemand enig idee hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?

les4.mp4

les4.swf

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een stuk of 5 gratis online converters geprobeerd. Ik uploadde jouw les4.swf bestand en liet dat converteren naar een mp4 bestand. Het resultaat was niet wat ik ervan verwachtte of hoopte.

Meestal werd daarna alleen het geluid afgespeeld. Precies dus wat jij meemaakte met de online converter van Apowersoft.

Flabaco (https://www.flash-banner-converter.com/converter/ ) was de uitzondering: van de met Flabaco gemaakte mp4 werd alleen het beeld afgespeeld; het geluid ontbrak.

Het slechtst was het resultaat met FreeFileConvert (https://www.freefileconvert.com/swf-mp4 ). Het resultaat was een bestandje van 200 KB dat helemaal niet afspeelde.

Ik heb ook nog gekeken of het resultaat beter was wanneer ik swf liet omzetten naar avi, mpeg of mov, maar het resultaat was even teleurstellend.

 

Ik denk dat je kunt zeggen dat gratis online converters meer beloven dan ze waarmaken, in ieder geval wanneer het over de conversie van swf naar mp4 gaat.

Misschien dat het wel lukt met een screen recording programma, zoals Camtasia of Movavi Screen Recorder, maar die programma's zijn niet gratis.

Van Camtasia kun je wel een trial (proefversie) downloaden: https://www.techsmith.com/download/camtasia/

Dan kun je dat programma zelf eerst proberen.

De systeemeisen voor Camtasia vind ik wel vrij hoog: https://www.techsmith.com/camtasia-system-requirements.html

Camtasia is ook erg duur: € 243,27. Om die prijs eruit te halen zul je dat programma wel heel veel moeten gebruiken.

Movavi Screen Recorder is veel goedkoper: € 29,95

Je kunt Movavi Screen Recorder wel gratis downloaden ( https://www.movavi.com/screen-recorder/personal/#tab-recorder), maar ik vermoed dat je het resultaat van je inspanningen dan wel kunt bekijken, maar dat je moet betalen wanneer je dat resultaat ook wilt opslaan op je harde schijf. Of je hebt een proefperiode van een paar dagen, waarbij er een logo van Movavi in het resultaat (het mp4 bestand) staat. Ik heb dat niet zelf geprobeerd.

 

Nadat ik het bovenstaande nog eens had overgelezen, besefte ik dat ik je met mijn bijdrage niet erg geholpen heb. Hooguit heb ik duidelijk gemaakt dat het met een gratis online converter waarschijnlijk niet gaat lukken.

Toch maar even wachten op reacties van andere forumleden die hier meer ervaring mee hebben. Misschien kennen zij wel een gratis programma waarmee de klus geklaard kan worden.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aha, jij probeert in Movavi te bladeren naar dat swf bestand. Zo werkt het niet.

Je start Movavi en daarna open je het swf bestand. Dat openen van het swf bestand doe je gewoon via de Verkenner. Dat kan niet vanuit Movavi.

En met Movavi neem je dan op wat er te zien is op je monitor: dat afspelende swf bestand.

Je zorgt ervoor dat niet het volledige beeldscherm wordt opgenomen, maar alleen het venster met het afspelende swf bestand. Je kunt het frame dat opgenomen moet worden door Movavi ook nog manueel aanpassen in hoogte en breedte.

Lees anders nog eens de volledige handleiding door op deze pagina: https://www.movavi.com/support/how-to/how-to-convert-swf-to-mp4.html

 

Dit zou dus een mogelijkheid zijn. Hopelijk komt iemand nog met een eenvoudiger oplossing.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het resultaat is uitstekend, lijkt me: goed beeld en prima geluid. Mijn complimenten! :top:

Gedurende de eerste 10 seconden van de mp4 is er wel een logo van Movavi te zien, maar dat viel te verwachten bij een proefversie.

Het is wel een groot bestand geworden: 18,3 MB. Dat kan problemen opleveren bij verzending als bijlage bij een e-mail.

 

Je weet nu dat het met een screenrecorder zoals Movavi mogelijk is. Als je geen zin hebt om daar geld aan uit te geven, zou je nog met Google op zoek kunnen gaan naar een gratis screenrecorder: https://www.google.com/search?q=the+best+free+screen+recorders&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

 

Zelf kijken of daar iets van je gading bij zit. Nadeel van veel gratis screenrecorders is dat ze beperkingen hebben en dat je voor de betaalde versie moet gaan als je iets meer wilt.

Let wel op waar je die gratis screenrecorders vandaan haalt. Vermijd downloaden via Softonic, want dan krijg je er ongewenste software bij, als je niet heel goed oplet.

En "Free download" hoeft niet te betekenen dat het programma gratis is. Je mag het dan wel gratis downloaden, maar je kunt het dan enkel op proef gebruiken. Net zoals Movavi.

 

Succes met je hobby: het maken van flash creaties.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.