Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Mazrim Taim

Iconen bureaublad knipperen bij "openen" of "opslaan als"

Aanbevolen berichten

De beste manier om een probleem te omschrijven is door het in beeld te tonen.

Wie klikt op deze link - https://streamable.com/1dlvl - die kan precies zien wat het probleem is.

 

 

Het is een bijzonder merkwaardig probleem wat al langere tijd speelt. Niet alleen onder Windows 7 die op deze desktop PC draait,

maar ook op een andere desktop PC. Die PC is een dual boot met Win10 en Win7. Onder Win10 doet het probleem zich ook voor,

maar niet onder Win7. Dat sluit volgens mij hardware uit als mogelijke oorzaak.

 

Ik begin het (visuele) probleem echter irritant te vinden en wil nu proberen een oplossing te vinden. In eerste instantie voor Win7 op deze PC.

Als het probleem daar opgelost is, wil ik kijken of de oplossing ook toepasbaar is bij Win10 op de andere PC.

 

 

 

Ik zal nu proberen het probleem zo goed mogelijk onder woorden te brengen. Het probleem doet zich niet alleen voor bij Kladblok,

maar ook bij WordPad. En het treedt ook op bij het starten van sommige (lang niet alle) programma's vanaf de taakbalk.

 

Om het overzichtelijk te houden stel ik voor dat we het in dit topic alleen bij Kladblok houden omdat het probleem in alle gevallen hetzelfde verloop kent.

 

Wat er gebeurt is het volgende. Ik start Kladblok op de normale manier en klik vervolgens op "openen", "opslaan als" of "afdrukken".

In dat geval knipperen de bureaublad iconen kortstondig. Op prullenbak na. De iconen nemen de 'default' vorm aan alvorens terug te keren naar hun normale staat.

 

Laat ik Kladblok echter open, dan zal het klikken op voornoemde opties niet leiden tot knipperen van de iconen. Al klik ik er 100 keer op.

Het verschijnsel treedt alleen op wanneer Kladblok geopend wordt en deze opties voor het eerst worden geselecteerd. :hmmmm2:

 

Alsof dat nog niet raar genoeg is... het kan nog gekker. Start ik Kladblok namelijk door te kiezen voor "uitvoeren als administrator",

dan treedt het probleem met de iconen niet op. Dat geldt tevens voor programma's gestart vanaf de taakbalk die ook het probleem hebben.

 

Het uitvoeren als administrator is echter geen oplossing, omdat dan iedere keer gebruikersaccountbeheer ertussen komt.

En gebruikersaccountbeheer wens ik niet uit te schakelen.

 

 

 

 

Wie de Engelse taal machtig is en lid is van MDL, die kan lezen dat ik dit probleem ook daar aangekaart heb. Vooralsnog zonder oplossing.

link naar topic op MDL

 

Er hoeft niet gekeken te worden naar malware op de PC... er hoeft niet gekeken te worden naar grafische kaart en/of drivers hiervoor...

het ligt niet aan visuele effecten... en de suggestie om iconcache.db te vernieuwen is eveneens zinloos.  Dit alles is uitgesloten als mogelijke oorzaak.

 

Niettemin hoop ik dat er hier iemand is (liefst een ervaringsdeskundige) die de oorzaak weet te vinden.

Zelf denk ik in de richting van permissies. Omdat het probleem zich niet voordoet wanneer Kladblok wordt uitgevoerd als administrator.

 

Tot slot geef ik nog de specificaties van deze PC. Het is een geupgrade Packard Bell Imedia 2360 met een ga-8trc410mnf-rh moederbord.

In maart dit jaar heb ik het oude beestje voorzien van een AMD Radeon R5 230, een SSD, en is de Celeron D 352 CPU vervangen door een Pentium D 945.

Tevens is Windows 7 (Ultimate/SP1) toen opnieuw geïnstalleerd en is een nieuwe monitor (Philips 243V5) in gebruik genomen.

 

Alles is volledig geupdate en voorzien van de meest recente drivers.

En afgezien van dit ene merkwaardige probleem funktioneert de PC prima.

 

Ik verneem nu gaarne uw suggesties. ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites


 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   39.645
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Jos Gouwy
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door ladydee
   Ik wil graag mijn Rem bestanden kunnen openen, weet iemand een  online oplossing, of het bestand via computer te bewerken?
   Fotos staan op mijn computer. 

  • Door h.dereus
   Het komt regelmatig voor dat ik bij het openen van een website een vreemde lay-out te zien krijg. Als ik dan voor de optie "home" kies (als deze optie aanwezig is), krijg ik wel de normale lay-out te zien.
   (zie bijgaand voorbeeld).
   Heeft iemand een idee hoe dit kan? Heeft het misschien met bepaalde instellingen te maken?
    
   Henk

  • Door KlaasABC
   Sinds enige tijd ondervind ik elke dag wel problemen met Outlook 2013 en eigenlijk elk Microsoft office product.
    
   Aan het begin van elke werkdag bij het openen van Outlook gaat het op het eerste oog goed. Maar wanneer ik op agenda klik loopt mijn Outlook vast. Met een beetje geluk duurt het even 10-20 seconden en dan wordt de agenda laten zien. Vaak is het alleen over het woord agenda heen bewegen met mijn muis al genoeg om Outlook te laten vastlopen. De Pc word dan ontzettend traag.
   Wanneer ik eenmaal een keer in agenda ben geweest gaat het switchen tussen E-mail en agenda verder die dag wel goed. Vaak aan het eind van de dag wil Outlook niet meer meewerken en loopt de boel weer vast. Ook het openen van alleen mails duurt dan al 10-tallen seconden en Outlook loopt vast bij het afsluiten. Kan alleen via ctrl-alt-delete en dan taak beindigen.
    
   Ook mijn Excel werkt al lang niet fijn meer. Loopt vast na het invoeren van een enkel getal en duurt dan 5-10 seconden voor het ingevoerde zichtbaar word en ik weer verder kan. Ook Word wil weleens traag doen (in combinatie met excel) maar meestal hier geen problemen. Gaat vooral om mijn Outlook en Excel.
    
   Hoe kan ik dit herstellen? Alvast bedankt.
  • Door benjamin0072000
   Hoi, ik heb een probleem als ik een snelkopeling maak word het een 'Openen met' bestand weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
  • Door james48
   Beste medewerkers, ik kan met de rechtermuisknop de eigenschappen van mijn stations niet meer openen?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...