Ga naar inhoud

Ik heb een gigabyte aorus gtx 1080 gaming box gekocht alleen heb ik een probleempje


Niels1991

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

Ik heb een gigabyte aorus gtx 1080 gaming box gekocht alleen heb ik een probleempje deze heeft een thunderbolt 3 type c aansluiting. Deze aansluiting heb ik niet op mijn laptop (Windows 10 Pro) zitten hij ziet hem wel via de c USB maar krijg hem niet geïnstalleerd is hier een oplossing voor?

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Ik zou de gigabyte aorus gtx 1080 gaming box terugbrengen en je geld terugvragen omdat jouw laptop niet beschikt over een Thunderbolt 3 aansluiting.

De systeemvereisten voor de gigabyte aorus gtx 1080 gaming box:

  • Laptop PC/Desktop PC with Thunderbolt™ 3 port and support external GPU.
  • Please confirm the Thunderbolt™ 3 compatibility with your PC manufacturer.
  • Windows 10

Ja, die Thunderbolt stekker past wel in een USB-C poort, maar daarmee ben je er niet.

Lees hier over de verschillen tussen Thunderbolt 3 en USB-C: https://www.amac.nl/service-diensten/usb-c-en-thunderbolt-3-uitgelegd

Een van de verschillen is dat Thunderbolt 3 vier keer zo snel is als USB-C.

Een Thunderbolt 3 poort op je laptop lijkt dus echt een vereiste te zijn.

 

Ik weet niet bij welk bedrijf je de gigabyte aorus gtx 1080 gaming box gekocht hebt, maar meestal staat het heel duidelijk vermeld op de website dat Thunderbolt 3 vereist is.

Bijvoorbeeld bij Coolblue:

Je hebt een Thunderbolt 3 aansluiting nodig op je laptop om te werken met deze externe videokaart.

Bron (kijk onder Productinformatie): https://www.coolblue.nl/product/815218/gigabyte-aorus-gtx-1080-gaming-box.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hum, erg jammer dat ik er tijd in heb gestopt om een en ander uit te zoeken. Ik kom er net achter dat jij dezelfde vraag gesteld hebt op nog minstens twee andere forums:

1. https://be.hardware.info/forum/threads/ik-heb-een-gigabyte-aorus-gtx-1080-gaming-box-gekocht-alleen-heb-ik-een-probleempje.295241/

2. https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1883979

 

Op Tweakers heb je al voldoende uitleg gekregen van MAX3400. Het werkt niet en het zal ook niet gaan werken op jouw laptop.

 

En Niels, je bent nieuw op dit forum, maar ook van nieuwelingen wordt verwacht dat zij zich houden aan de forumregels. Lees die even door a.u.b.: https://www.pc-helpforum.be/topic/43625-forumregels/

En daarin staat onder andere het volgende:

- Indien onze medewerkers vaststellen dat een vraag op meerdere fora is gepost, kan uw vraag tijdelijk en/of definitief "on hold" worden gezet. Dubbel werk voor onze "vrijwilligers" en bovendien kunnen verschillende adviezen elkaar doorkruisen. Geen goede methode om een probleem op te lossen. Onze medewerkers zullen u van deze tijdelijke en/of definitieve blokkering op de hoogte stellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dubbel postings op meerdere forums brengt verwarring en misleidt de helpers. Het wordt daarom hier niet geaccepteerd.

Het spijt me maar het topic wordt nu dan ook gesloten.

Indien je elders niet (meer) geholpen wordt dan kun je via PB vragen om je onderwerp te heropenen. Je begrijpt dat het dan voor ons wel van essentieel belang is dat je ons mededeelt welke adviezen van andere raadgevers je al uitgevoerd hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.