Ga naar inhoud

Presentatie Photoshop Elements 10, functies gebruiken - kader toevoegen


aussie

Aanbevolen berichten

Voor het werk wil ik als extra een korte presentatie maken ivm de uitrol van een nieuw programma.  
- Printscreens maken van elke handeling
Op de Printscreen wil ik een kleine kader plaatsen om functie/ bewerking aan te duiden, en mss een pijl. Kader mag enkel de 4 buitenlijnen omvatten, binnenin doorzichtig. Heb deze functie gezocht op 
handboek Elements, en zou in de Toolbox in de modus Expert zitten. Hoe kan ik deze modus activeren of kader op een andere manier een kader toevoegen?
https://helpx.adobe.com/nl/photoshop-elements/using/tools.html

image kader.JPG

toolbox.JPG

aangepast door aussie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij zit jij al in de modus Expert. Die heet in jouw versie: Bewerken Volledig:

image.png.d20074f2130bd18dac1060604234c897.png

Bedoel je met een kader en een pijl zoiets als ik hierboven liet zien? Zelf zou ik daarvoor niet Photoshop Elements gaan gebruiken.

Ik doe dat met hetzelfde programma waarmee ik ook de printscreen maak.

Ik heb voor het screenshot hierboven het programma Ashampoo Snap 11 gebruikt. Dat programma is niet gratis. Het kost € 15,-.

 

Er zijn echter ook gratis screenshotprogramma's. Op mijn andere pc gebruik ik het gratis Greenshot: https://getgreenshot.org/

Dit programma start gelijk op met Windows. En als je dan op Print Screen drukt (of op Alt-Print Screen om alleen het actieve venster te vangen) dan treedt dat screenshotprogramma in werking. Je kunt dan kiezen voor direct opslaan van het screenshot of voor bewerken in Beeldbewerker.

Met die eigen beeldbewerker van Greenshot kun je de afbeelding bijsnijden, er tekst in zetten, pijlen zetten, kaders in elke gewenste kleur trekken om iets wat je op wil laten vallen enz. enz.

In onderstaande afbeelding laat ik de Beeldbewerker van Greenshot zien:

 

 

image.png.5f4f943f61a93bd6f39324d2abeb18bd.png

 

Met Ashampoo Snap is nog wat meer mogelijk, maar Greenshot is voor mij een toppertje tussen de gratis screenshotprogramma's.

In het begin zul je nog moeten ontdekken wat er allemaal mogelijk is met (de bewerker van) Greenshot. Dan kan deze helppagina van pas komen: https://getgreenshot.org/help/nl-nl/

 

 

 

aangepast door porrelaar
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.