Ga naar inhoud

Microsoft dreigt updates te blokkeren voor te oude pc's met Windows 11.


Calvus

Aanbevolen berichten

Microsoft dreigt updates te blokkeren voor te oude pc's met Windows 11

 

waarschuwing_2.png.8f62d7cf22c2f6c1b2310d6ba4f29efe.png

De tech-website The Verge meldde vrijdag dat je toch Windows 11 kon installeren op je pc - ook als deze niet geschikt was bevonden door Microsoft PC Health Check app.

Je krijgt Windows 11 dan niet via Windows Update aangeboden, maar je kunt wel zelf een ISO-bestand van Windows 11 downloaden via Microsoft en handmatig installeren op de te oude computer.

Een ogenschijnlijk goede oplossing voor gevorderden die weten wat ze doen en toch Windows 11 op een oudere pc willen draaien.

 

Dreigement om updates te blokkeren

 

Maar dit weekend kwam de aap uit de mouw. Microsoft liet aan The Verge weten dat als je via de workaround met het ISO-bestand toch Windows 11 installeerde op een ongeschikte pc, je misschien geen updates krijgt via Windows Update.

Dan heb je dus Windows 11, maar krijg je geen beveiligingsupdates en driverupdates meer. En dat is natuurlijk niet aan te raden.

Het is nog afwachten of Microsoft dit dreigement daadwerkelijk gaat uitvoeren, maar het maakt het wel een stuk minder aantrekkelijk om de moeite te nemen om Windows 11 handmatig te installeren op je pc.

Want straks zit je met een onveilige pc zonder updates... We zullen dit najaar, als Windows 11 uitkomt, zien wat Microsoft doet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bron: GratisSoftware.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, Calvus zei:

De tech-website The Verge meldde vrijdag dat je toch Windows 11 kon installeren op je pc - ook als deze niet geschikt was bevonden door Microsoft PC Health Check app.

Dit heb ik vandaag getest met build (22000.132) maar helaas. Middels de tool van EaseUS is het wel gelukt.

 

https://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?f=378&t=23398

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.