Ga naar inhoud

Imap instellen


Liesbeth*

Aanbevolen berichten

1 uur terug, Liesbeth* zei:

Vanwege het aantal spam berichten werd aangeraden een IMAP aan te maken

Ik neem aan dat je nu een POP3 account van Ziggo gebruikt? Klopt dat?

Als dat zo is, dan betwijfel ik sterk of het aantal spamberichten zal verminderen wanneer jij IMAP in plaats van POP3 gaat gebruiken. De spam mails worden immers verstuurd naar jouw e-mailadres, en je e-mailadres van Ziggo verandert niet of je nu IMAP of POP3 gebruikt.

 

Er zitten wel andere voordelen aan het gebruik van het IMAP protocol. Lees er hier meer over: https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/wat-is-imap

Lees daar het stukje onder het kopje Verschillen tussen IMAP en POP3.

 

Als je nu al een POP3 account van Ziggo hebt opgenomen in de app Mail van Windows 10 en in plaats daarvan IMAP wil gaan gebruiken, dan moet je het anders aanpakken. Je wilt immers de mails die nu in je POP3 account staan niet kwijt raken. Je moet daar flink meer tijd voor uittrekken. Lees daarvoor de reactie van DirkB van 4 januari 2017 om 23:01 uur in dit topic: https://www.seniorweb.nl/clubs/e-mail/13548/pop3-naar-imap

Let op: hij ging er daar van uit dat de hulpvrager Windows Live Mail gebruikte!

Wanneer je het gratis e-mailprogramma Thunderbird zou gebruiken, dan vind je hier de werkwijze om over te gaan van POP3 naar IMAP: https://support.mozilla.org/nl/kb/wisselen-pop-imap-account

Die twee werkwijzen komen min of meer op hetzelfde neer. Belangrijk is dat je het ophalen van nieuwe berichten in het POP3 account uitschakelt.

Jij gebruikt echter de app Mail. Of je in de app Mail van Windows 10 op dezelfde manier berichten kunt slepen vanuit de POP3 mappen naar de IMAP mappen durf ik niet te zeggen.

Ik heb ook gezocht naar de foutcode die jij noemt, en dan in verband met de app Mail.

Ik kwam daarbij dit topic tegen: https://forum.kpn.com/e-mail-10/foutcode-0x80004005-bij-toevoegen-account-in-windows-mail-492906

Die topic starter kon het probleem alleen oplossen door een ander e-mailprogramma te gaan gebruiken. Dat is wel extreem!

 

Zelf maak ik geen gebruik van de app Mail van Windows 10. Ik vind die app te beperkt voor wat ik ermee wil doen. Ik kan je dus helaas niet verder helpen als jij vragen hebt over de app Mail. Maar er zullen hopelijk genoeg andere forumleden zijn die jou daar wel verder mee kunnen helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan kan ik het beter laten dan Ziggo maar eens bellen wat je eraan kunt doen want filterregels en de spam map helpt ook al niet en blokkeren heeft ook totaal geen zin. Dan wacht ik wel tot deze pc het begeeft en met een nieuwe de dingen gelijk goed ga instellen met hulp. Bedankt Porrelaar ik ben wel een stuk wijzer geworden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.