Ga naar inhoud

Laptop zit vast in een looping


Elke1

Aanbevolen berichten

Beste,

Wanneer ik mijn laptop opstart geeft hij het bericht dat hij niet goed afgesloten is. Ik krijg dan vijf keuzemogelijkheden:

- Opstarten in veilige modus

- Opstarten in veilige modus met netwerkmogelijkheden

- Opstarten in veilige modus met opstartprompt

- Opstarten en terug gaan naar waar ik laatst geeindigd ben

- Windows normaal opstarten

Wanneer ik eender welke manier kies, begint het gewoon helemaal opnieuw en krijg ik weer dezelfde vijf keuzes en zo blijft dit doorgaan. Ik vermoed dat ik iets moet doen in de veilige modus maar vanaf daar zit ik dan weer vast. Kan iemand mij helpen met dit probleem?

Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer eens op te starten vanaf de installatiecd van je Windows.

Ga dan naar de herstelconsole (recovery console) en typ sfc /scannow

Start nadien de pc op de normale manier.

Als de pc nog niet normaal opstart, opnieuw opstarten van de installatiecd en weer naar de herstelconsole gaan, typ dan fixmbr

Pc normaal opstarten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik was van plan om je raad op te volgen maar ik merkte dat ik geen installatie cd rom heb gekregen bij aankoop. De laptop was al volledig geconfigureerd en hoewel ik vind dat de cd rom moet meegeleverd worden, is het dus hier niet het geval. Hij komt van de Mediamarkt, ik weet niet of dit een rol speelt. Is er dus nog een alternatieve manier om het op te lossen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Elke1,

Als je de documenten die bij je laptop waren gelezen hebt dan weet je ook dat een recovery cd gekregen hebt. Hiermee kan je laptop terug installeren maar dan is die terug zoals die was als hij pas uit de winkel kwam. Dus alles wat er achteraf op geïnstalleerd is ben je dan ook kwijt, maar ook alles wat je verwijderd hebt staat er terug op.

Er zijn ook merken die geen recovery cd mee leveren maar dan is er in de handleiding vermeld dat je die recovery cd zelf moet aanmaken. Hoe? Dat wordt ook duidelijk uitgelegd.

Dat je geen Windows cd mee gekregen hebt heeft alles te maken met geld. Een Windows cd kost al direct 100€ of meer. Die firma's werken met voorgeïnstalleerd Windows omdat ze dan voor de licentie maar enkele euros moeten betalen en dat is dan al gauw een verschil van 100€ op de aankoop van de laptop.

Ik denk dat je nu niet veel mogelijkheden hebt en dat is eerst je documentatie eens goed doorlezen.

Joke

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.