Ga naar inhoud

Mailaccount en play store


Rivaoo

Aanbevolen berichten

Je bent verplicht om een Google account aan te maken om van de Play Store gebruik te kunnen maken. Maar... je mag daarvoor je e-mailadres dat eindigt op @outlook.com gebruiken.

Hier vind je informatie over hoe je een Google account aanmaakt: https://support.google.com/accounts/answer/27441

Als je op die pagina wat verder naar beneden scrolt, dan lees je daar dat je ook een bestaand e-mailadres kunt gebruiken, in jouw geval dus het outlook.com account: https://support.google.com/accounts/answer/27441#existingemail

 

Nadat je het Google account hebt aangemaakt zul je dat account toe moeten voegen op het apparaat waarop je gebruik wilt gaan maken van de Play Store. Hoe je dat Google account toevoegt op je apparaat kun je hier nalezen: https://support.google.com/googleplay/answer/2521798?hl=nl

 

Zelf vind ik het prettiger om de zaken van Microsoft en van Google gescheiden te houden. Daarom gebruik ik voor Microsoft een account dat eindigt op @outlook.com en voor Google een account dat eindigt op @gmail.com.

Tegenwoordig vereisen zowel Google als Microsoft dat je een hersteladres opgeeft. Dat hersteladres kan het nummer zijn van je smartphone, maar het kan ook een ander (tweede) e-mailadres zijn.

Voor mijn Google account heb ik mijn e-mailadres van Microsoft als hersteladres opgegeven; voor mijn Microsoft account heb ik het e-mailadres van Google opgegeven als hersteladres. Zo'n hersteladres is nodig wanneer je niet meer in je Microsoft of Google account kunt komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.