Ga naar inhoud

Hoe kun je voorkomen dat apps automatisch openen na opstarten Windows?


Calvus

Aanbevolen berichten

Hoe kun je voorkomen dat apps automatisch openen na opstarten Windows?

image.png.3041d1a4c4156c71823b62bcf5c4d74a.png

Het is een op zich handige functie: apps die je aan het gebruiken was openen weer automatisch na het opnieuw opstarten van Windows 10 of 11.

Dus: je had bijvoorbeeld Chrome en Word openstaan en Windows wil opnieuw opstarten na een update.

Je laat Windows herstarten en voilà: Chrome en Word openen weer met de website die je aan het bekijken was en het document je waar je mee bezig was.

 

Maar als je dit 'opnieuw openen waar je gebleven was' van vensters en apps niet prettig vindt - uit privacy overwegingen bijvoorbeeld, of omdat je niet steeds al die vensters wilt sluiten na het opstarten - kun je deze functie ook makkelijk uitschakelen in Windows 10 en 11.

Windows 10 Apps opnieuw opstarten uitzetten

Ga in Windows 10 naar Instellingen | Accounts | Aanmeldingsopties en zet de schakelaar op Uit bij "Apps opnieuw opstarten":

 

image.png.a6e27f833add6191eb43f4e4fdfd6307.png

 

Windows 11 Apps opnieuw opstarten uitzetten

Ga in Windows 11 naar Instellingen | Accounts | Aanmeldingsopties en zet onder het kopje Extra instellingen de schakelaar op Uit bij "Mijn opnieuw opstartbare apps automatisch opslaan en opnieuw opstarten als ik me opnieuw aanmeld":

 

image.png.d831903a6f469955aed39e300d881e66.png

 

Nu zul je er geen last meer van hebben dat allerlei apps openen met bestanden en websites waar je gebleven was, na het opnieuw opstarten van Windows.

Als dit opnieuw openen je wel een handige functie lijkt, kun je de schakelaar natuurlijk juist op Aan zetten in Windows 10 en 11.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bron: Gratissoftware.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.