Ga naar inhoud

Netwerkprobleem: 2 netwerkkaarten in dezelfde pc, W10 OK, W11 niet meer.


p38cyq

Aanbevolen berichten

Een goede kameraad sukkelt al enige tijd met een netwerkprobleem.

Een pc beschikt over 2 netwerk interfaces, één voor verbinding met het WiFi netwerk, en een andere voor een LAN verbinding (ethernet kabel) met de DHCP server van meerdere camera's.

Onder Windows 10 werkt alles probleemloos, maar onder Windows 11 niet meer : de verbinding met de cameraserver valt geregeld uit (LAN verbinding wordt na enige tijd verbroken).

Standaard oplossingen al geprobeerd, tot en met het verwijderen en herinstalleren van de LAN interface.

Als alles werkt zijn de IP adressen van de camera's + server te pingen; maar na enige tijd zijn in dat netwerk deze IP adressen niet meer bereikbaar (status ervan in IP Scanner verandert dan in offline). Het camera-programma herstarten helpt niets, maar de pc herstarten lost het probleem wel op... voor enige tijd, waarna nog eens moet geboot worden enz. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

'na enige tijd verbroken' duidt op een actie van windows, zou je denken, dus dat simpele eerst maar gecontroleerd.

ga naar apparaatbeheer, netwerkadapters, en klik rechts naar de eigenschappen van je lan-adapter.

daar vind je een tabblad energiebeheer: staat daar zeker een vinkje bij 'windows mag dit apparaat uitschakelen om energie te sparen'?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.