Ga naar inhoud

Zorin OS Core


Aanbevolen berichten

Zorin OS Core

image.png.9a6a7ccf50c35cfeb91341187bd57ad2.png

 

Actueel

 

27 juli 2023

 

Zorin OS Core 16.3 is verschenen. In deze update van het Linux besturingssysteem zijn verbeteringen aan de Zorin Connect tool om je Android telefoon met je computer te verbinden.

Ook zijn nieuwe versies van LibreOffice en veel andere apps meegeleverd, net als een nieuwere kernel die ondersteuning biedt voor NVIDIA grafische kaarten.

 

Grootste vernieuwing is dat je nu (eindelijk) direct vanuit Zorin OS kan upgraden naar een nieuwe grote versie, zonder een herinstallatie te hoeven doen.

Zorin heeft een Upgrade tool uitgebracht waarmee je naar jaarlijkse nieuwe versies kunt upgraden of van de gratis naar de Pro versie.

Upgrade Zorin OS is te vinden onder het Systeemgereedschap-menu. De Nederlandse vertaling van de Upgrade tool is vooralsnog incorrect en knullig: 'Bezig met het upgraden van Zorin OS'. Hopelijk wordt deze snel aangepast.

 

 

 

Ons oordeel

 

geweldig.png.b0cad3f400b610d50a7cc152e1319a59.png

ZorinOS Core is voor Windows-gebruikers een van de mooiste en makkelijkste Linux-besturingssystemen.

Een aanrader.

 

 

Downloads

 

linuxicoon.png.c984a712016d97c894cc53829a3eb0fd.png

Versienummer: 16.3

Download via de producent:

Download Zorin OS Core

 

Meer downloads:

Voor oude pc's en laptops (tot 15 jaar) is Zorin OS Lite een goed alternatief:

Download Zorin OS Lite
(scroll iets naar beneden)

 

Upgraden vanuit Zorin OS naar een nieuwe versie

 

 

Beschrijving

 

Zorin OS is een Linux besturingssysteem dat sinds 2009 gemaakt wordt door de broers Artyom en Kyrill Zorin uit Ierland. Zorin OS is gebaseerd op de Ubuntu LTS uitgaven, maar heeft een drastisch aangepast uiterlijk.

De standaard Zorin desktop lijkt op Windows met een startmenu en systeembalk onderaan, maar is makkelijk aan te passen naar de Gnome-desktop vormgeving.

 

Zorin OS is een compleet Linux-besturingssysteem dat van alle gemakken voorzien is en de beschikking heeft over alle software die ook voor Ubuntu te downloaden is. Standaard geïnstalleerd zijn onder andere browser Firefox, LibreOffice, fotobewerker GIMP en mailprogramma Evolution.

Maar je kunt via de Software-app nog duizenden andere gratis programma's installeren, net als bij Ubuntu en andere Linux-distributies. Zo kun je heel snel bijvoorbeeld VLC, Thunderbird, Chromium, Opera, Brave, Spotify, Audacity, Inkscape, Microsoft Teams, Skype en veel meer downloaden.

 

image.png.5b1a31f025d0cdb47ca135b38bfe5ba9.png

 

Zorin OS is een fraai uitziend en gebruikersvriendelijk besturingssysteem dat gebaseerd is op de stabiele Ubuntu LTS uitgaven. Omdat het de Windows indeling gebruikt met startmenu en systeembalk onderaan is het ook voor Windows-gebruikers snel wennen.

 

Zorin OS Core is de gratis versie van Zorin. Er is ook een betaalde Pro versie die onder andere als extraatje biedt dat je de vormgeving van Windows 11 of macOS kunt instellen (met taakbalk of dock midden onderin het scherm).

 

Installatie

 

Installatie: schoon-64.png.a638eb309d933bf45697cf58f8222ad2.png

Je dient het gedownloade iso-bestand op een usb te zetten. Na het opstarten van uw pc vanaf deze usb begint de installatie.

 

Let goed op bij het maken van partities anders kun je je bestaande Windows-installatie en bestanden overschrijven en kwijtraken! Als je nog nooit een Linux-distributie geïnstalleerd hebt is het misschien niet aan te raden dat je dit zelfstandig doet.
 
Vraag hulp of lees je eerst heel goed in. Of installeer Zorin OS met behulp van VirtualBox als virtuele machine.
 
 
Website producent: 

Zorin OS

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bron: Gratissoftware.nl

aangepast door Calvus
Info bijgevoegd aan het begin van het bericht wat betreft de "Upgrade Tool" vervat in Zorin versie 16.3
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.