Ga naar inhoud

CPU koeler


Aanbevolen berichten

Hallo,

In ben in het bezit van een mATX systeempje met een Celeron d processor dat prima functioneert naar mijn behoefte (surfen, Word etc). Echter vind ik dat de cpu koeler teveel geluid produceert en zou deze graag willen reduceren.

Ik ben hier en daar in het forum tegen gekomen dat veelal de Scynte Mugen wordt geadviseerd, alleen denk ik dat dit niet toepasbaar is in mijn geval. In mijn kastje wordt het lucht voor de CPU namelijk van het zijpaneel gezogen.

Zelf dacht ik aan de Scynte Samurai ZZ, alleen ben ik bang dat hierdoor de geheugenslotjes wellicht onbruikbaar kunnen worden.

Kunnen jullie advies geven?

ps: de Celeron produceert wel aardig wat warmte, bij 100 % CPU wordt het +-65 °C, een behoorlijke koelcapaciteit is dus wel vereist.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Kweezie Wabbit :

100° voor een i3 is echt wel warm hoor! Gebruik je standaard koeling ? Mijn AMD'tje wordt niet warmer dan 55 graden load met stock... (Valt natuurlijk wel niet te vergelijken met Intel koeling maar toch)

@ SerBean :

Met een mATX systeempje heb je natuurlijk niet al te veel plaats. Weet je toevallig welke kast je exact hebt, of is het een merkloos geval ?

De servers van Azerty liggen wéér eens offline, ik zal straks moeten kijken voor geschikte koeler; ik denk dan zo aan een Nexus Low-Profile modelletje, prima koelprestaties, lage geluidsproductie, en relatief klein...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Wabbit, 100 °C is inderdaad heel warm, alleen heb ik ergens gelezen dat deze Celeron max 68 kan hebben, dus dan is 65 ook warm :)

@ Superjona het gaat hier om Packerd bell b3800 met een R415 moederbord

kast: http://www.creativeit.tv/images/packard-bell-imedia-repair-2.jpg

http://www.eurodigitaal.nl/images/340x250_iMedia_19bb.jpg

Zoals je kunt zien is er in de voorkant geen rooster aangebracht, de lucht wordt via de rooster in het zijpaneel gezogen, die ligt op ongeveer 15-16 cm van de moederbord.

moederbord: http://www.bitzotech.com/Pictures/Motherboards/B4298.jpg

Zelf dacht ik dat de koeler qua lengte en breedte relatief klein moet zijn, maar wel een hoogte tussen 10 en 15 cm moet hebben. Want dan ligt de fan dicht bij het roostertje om lucht van buitenaf te zuigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.