Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

bootmgr ontbreekt


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
11 reacties op dit onderwerp

#1 bugnazet

bugnazet

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 6 berichten

Geplaatst 28 januari 2011 - 20:18


ik heb een brobleem met instaleren van windows maakt niet uit welke. ik krijg altijd de melding bootmgr ontbreekt. nu vind ik op verschillende forums het zelfde maar bij hun is het altijd als er al een windows opstaat. maar mijn harde schijf is geformateert en is dus helemaal leeg nu weet ik dus geen oplossing wie kan mij helpen alvast bedankt.:hmmmm:

#2 filkill

filkill

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 648 berichten

Geplaatst 28 januari 2011 - 21:24

Ik heb dit probleem een paar dagen geleden ook voorgehad. Wel is waar als er al een Windows versie opstond.
Kan u misschien vertellen wanneer u deze foutmelding krijgt? Is dit voor, tijdens of na de installatie van Windows?
[SIGPIC][/SIGPIC]

#3 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 28 januari 2011 - 21:40

Je moet zorgen dat je DVD-rom als first boot staat in het bios.

Zo doe je dat. [ATTACH]8766[/ATTACH]

Bijgevoegde Bestanden

  • Bijgevoegd Bestand  bios.pdf   280,2KB   4730 downloads

Bewerkt door clarkie, 28 januari 2011 - 21:47.


#4 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 28 januari 2011 - 23:45

Download dit:
GParted - Browse /gparted-live-stable at SourceForge.net
Brand deze iso op een cd

In bios moet je de cd-rom als eerste boot zetten.

In principe is het zo.
Maak een live cd
Start de computer
Steek de cd in de cd-rom.
Dan zal het programma opstarten.



Let op dat je juiste harddisk neemt indien je meer dan 1 harddisk hebt.
Selecteer de schijf.
Klik nu op de vrij ruimte
Bovenaan of met rechtermuis maak je een nieuwe partitie en geef de grootte aan
Kies NFTS en kies ook logical
en dan de rest nog een partitie als je wilt.
Als je klaar ben klik je op OK.
Wachten tot die volledig klaar is.
Dan vraag die om te rebooten en klik op ok of ja.

Als je partitie goed hebt gemaakt dan hebt je geen 7,8 mb partitie en is de schijf volledig benut.

Nu zal Windows de schijf herkennen.

Nota: je kan ook alle partitie verwijderen en totaal nieuw maken.
In dit geval moet je eerst alle partitie een voor een verwijderen.
Dan een nieuw maken.
Kies Primary voor de eerst schijf.
En verder zoals boven beschreven.


Installeert dan windows

#5 bugnazet

bugnazet

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 6 berichten

Geplaatst 29 januari 2011 - 00:07

dit is voor er ook maar iets op staat ik kom niet verder dan de cd er in steken heb maar een partitie en die is NFTS geformateert mijn dvd rom drive staat als eerste boot. heb dat programma GParted - Browse /gparted-live-stable at SourceForge.net gedownload maar nog steeds het zelfde bootmgr ontbreekt druk Ctrl+Alt+Delete om opnieuw op te starten wat trouwens niet gaat. dat programma doet dus helemaal niks.

Bewerkt door bugnazet, 29 januari 2011 - 00:31.


#6 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 29 januari 2011 - 00:37

Hebt je wel in de bios dvdrom of cdrom als eerste boot gezet?

In de bios kan je bij opstarten van pc tokkelen op F2 of DEL
Daar moet je bij tab boot of zo dat instellen.

Gparted werkt volledig onafhankelijk van windows
Tenzij uw dvdrom stuk is.

#7 bugnazet

bugnazet

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 6 berichten

Geplaatst 29 januari 2011 - 01:03

mijn dvd rom staat op first boot. maar moet je dan ook zien druk op een toets om van cdrom op te starten? want dit krijg ik wel als ik windows er in steek maar niet als ik er een andere cd in steek.

#8 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 29 januari 2011 - 09:11

Heb je de cd juist gebrand?
Je moet kiezen brand een image.
Je mag de iso niet als een data-cd branden.

Maar had je al een probleem met je pc, en wou je daarom windows herinstalleren?
Zo ja, wat was het probleem?

En welke windows wil je installeren?

Bewerkt door clarkie, 29 januari 2011 - 09:14.


#9 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 29 januari 2011 - 09:16

mijn dvd rom staat op first boot. maar moet je dan ook zien druk op een toets om van cdrom op te starten? want dit krijg ik wel als ik windows er in steek maar niet als ik er een andere cd in steek.


Dat is volkomen normaal dat je die melding krijgt als je opstart vanaf de windows cd.
Voer je dat dan ook uit want je moet dan wel degelijk op een toets drukken om op te starten vanaf de cd.

#10 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20992 berichten

Geplaatst 29 januari 2011 - 09:27

Dat is volkomen normaal dat je die melding krijgt als je opstart vanaf de windows cd.
Voer je dat dan ook uit want je moet dan wel degelijk op een toets drukken om op te starten vanaf de cd.


Inderdaad.

Hier enkele handleidingen voor het installeren van windows.
Je moet enkel nog de juiste handleiding selecteren, want je hebt niet gezegd welke windows.
Let ook op dat je installatie-cd nog goed is, dus vuil of krassen.

http://www.pc-helpfo...dows-7-a-30520/
http://www.pc-helpfo...ws-vista-30716/
http://www.pc-helpfo...ndows-xp-10419/

#11 bugnazet

bugnazet

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 6 berichten

Geplaatst 29 januari 2011 - 10:27

Heb je de cd juist gebrand?
Je moet kiezen brand een image.
Je mag de iso niet als een data-cd branden.

Maar had je al een probleem met je pc, en wou je daarom windows herinstalleren?
Zo ja, wat was het probleem?

En welke windows wil je installeren?


mijn pc is een 1.5 jaar geleden kapot gegaan of eigenlijk mijn video kaart heb toen een nieuwe pc gekocht Acer aspire m 7720 in de nieuwe pc zit een voorlade om ten alle tijden een interne harde schijf in te steken heb mijn harde schijf toen van mijn oude pc ook gebruikt nu heb ik voor de nieuwe pc een nieuwe videokaart gekocht en de oude video kaart en harde schijf weer in oude pc gestoken (harde schijf eerst geformateert). ik kan ook redelijk wat met de pc maar dit probleem is eigenlijk gewoon helemaal nieuw en vroeger ging het allemaal iets makelijker met de oudere windows om overal in te komen voor er niets op stond bv in dos en zo maar tegen woordig is dit allemaal iets moeilijker met vista en windows 7. er zat trouwens 1.5 jaar geleden windows vista op orgineel. wil er nu windows 7 op zetten orgineel. had programma verkeert gebrand GParted - Browse /gparted-live-stable at SourceForge.net staat er nu goed op en ben hem aan het proberen


---------- Post toegevoegd om 10:27 ---------- Vorige post was om 10:22 ----------

Inderdaad.

Hier enkele handleidingen voor het installeren van windows.
Je moet enkel nog de juiste handleiding selecteren, want je hebt niet gezegd welke windows.
Let ook op dat je installatie-cd nog goed is, dus vuil of krassen.

http://www.pc-helpfo...dows-7-a-30520/
http://www.pc-helpfo...ws-vista-30716/
http://www.pc-helpfo...ndows-xp-10419/


ja ik voer dit uit en er komt windows 7 home edition 64 bit op want heb gemerkt dat deze beter draait dan vista

Bewerkt door bugnazet, 29 januari 2011 - 10:39.


#12 bugnazet

bugnazet

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 6 berichten

Geplaatst 29 januari 2011 - 11:31

ik wil iedereen bedanken voor de hulp het is gelukt met dat programma en ben nu windows aan het instaleren ziet er tot nu toe goed uit dus denk dat het opgelost is




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!