Ga naar inhoud

dvd-rw herkent geen lege cd-r/cd-rw schijven meer


Aanbevolen berichten

ik heb een compaq presario cq61 notebook. de dvd-brander, optiarc ad-7561s, herkent sinds enige tijd geen cd-r/cd-rw schijven meer. telkens verschijnt de opmerking 'plaats een ondersteunde lege schijf'. ik heb al van alles geprobeerd o.a ook via apparaatbeheer het apparaat laten verwijderen en na opstarten weer laten installeren.

tot nu toe heeft niets geholpen.

wie heeft er een mogelijke oplossing?

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor de tip om fix-it van microsoft te downloade. heeft helaas niet geholpen. volgens fix-it worden zo'n beetje alle schijven niet ondersteund door mijn brander; dit terwijl de probleemoplosser van hp total care aangeeft dat ze wel ondersteund worden door de brander. maar ook de hp probleemoplosser geeft uiteindelijk aan dat de cd-r/cd-rw schijven niet herkent worden 'plaats lege beschrijfbare media'.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeerde je al een ander merk van CD's ?...

Stop een lege (en nadien een beschreven) CD in het CD/DVD-station, klik nu op start (Windowsknop links onderaan) en klik dan op Computer...er opent zich nu een nieuw scherm, worden je schijfjes (leeg / beschreven) daar weergegeven ?...

Met welke software brand je je CD's ?...

Foto in bijlage ter info, je kan hem vergroten door er op te klikken.

post-20447-1417704455,9209_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beantwoordt zeker de vragen uit bericht 4.

Verder kan je ook eens met nero info tool je dvd- brander controleren.

Indien niet aanwezig op je PC kan je het via deze link (klik erop) downloaden.

Als je de test uitgevoerd hebt kan je het logje altijd als bijlage in een volgend bericht plaatsen.

Als onderstaande zich voordoet kan je deze tip (klik erop) volgen maar maak dan eerst een backup van je register via deze handleiding. (klik erop)

Wanneer u gegevens op een cd-r-station (recordable) of cd-rw-station (rewritable) wilt schrijven (branden), hebt u niet de mogelijkheid om gegevens naar het cd-rom-station te verzenden.

Wanneer u de eigenschappen van het cd-r- of cd-rw-station bekijkt, ziet u dat het tabblad Opnemen niet wordt weergegeven in het dialoogvenster Eigenschappen voor cd-rom-station (stationsletter:), waarbij stationsletter de letter is van het cd-r- of cd-rw-station.

Opmerking Als u het dialoogvenster Eigenschappen voor cd-rom-station (stationsletter:) wilt weergeven, klikt u op Start, klikt u op Deze computer, klikt u met de rechtermuisknop op het gewenste cd-r- of cd-rw-station en klikt u in het snelmenu op Eigenschappen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij de installatie van Nero wordt er mogelijk een Ask-toolbar 'aangeboden', ook kan je homepage gewijzigd worden...blijf zéér alert bij de installatie en haal de vinkjes weg !

Foto als verduidelijking, je kan hem vergroten door er op te klikken.

post-20447-1417704456,6532_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.