Ga naar inhoud

Tamari

Lid
  • Items

    113
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tamari

  1. Dit heb ik gemist. Sorry DHZ. Neen, dit heeft niets met het BIOS te maken. Dit zijn driver-updates van Intel.
  2. Alvorens een bios update uit te voeren lees ik altijd eerst de beschrijving van de wijzigingen (aanpassingen) die betrekking hebben op die bepaalde versie. Enkel als ik vaststel dat die update nuttig is zal ik die uitvoeren. Zij die niet de kennis hebben om die beschrijving te beoordelen laten die taak beter over aan een kenner. Updaten om maar te updaten heeft in deze geen zin. Ik kan ook hier nergens uit afleiden dat die bios update echt zinvol of noodzakelijk was. Ik moet echter toegeven dat ik hier niet ieder bericht ten gronde heb uitgespit.
  3. Hasleo Backup Suite Free is gratis Windows-back-up- en herstelsoftware, die back-up-, herstel- en kloonfuncties bevat. Het is ontworpen voor gebruikers van Windows-besturingssystemen en kan worden gebruikt op zowel Windows-pc's als servers. De back-up- en herstelfunctie van Hasleo Backup Suite kan u helpen bij het maken van een back-up en het herstellen van de Windows-besturingssystemen, schijven, partities en bestanden (mappen) om de veiligheid van uw Windows-besturingssysteem en persoonlijke gegevens te beschermen. De kloonfunctie van Hasleo Backup Suite kan u helpen Windows naar een andere schijf te migreren, of een schijf eenvoudig te upgraden naar een SSD of een schijf met een grotere capaciteit. Een bios update is niet altijd noodzakelijk ook al dateert uw versie van 2018. Men moet dat geval per geval bekijken. Enkel als je problemen hebt met je systeem die relateert zijn aan een verouderde bios-versie is moet je deze updaten. Nieuwe versies worden ontwikkeld om eventuele fouten weg te werken en vooral om het gebruik van recentere interne of externe toegevoegde hardware te ondersteunen. Bios-updates staan los van Windows en driver updates. Uit eigen ervaring weet ik dat deze bewering niet klopt. Je kunt perfect van bv versie 1.0 naar versie 5.0 gaan. Informeer je goed alvorens je een TS iets vertelt. Met foute informatie stuur je hen het bos in.
  4. Er valt niets aan te merken op het inhoudelijke van de antwoorden van Calvus en porrelaar. Integendeel zelfs. Alleen had ik op dat ogenblik niet de tijd om TS bij te staan. Dat zou later zeker wel gebeurd zijn hoor. Ik viel wel van mijn stoel toen beiden in het zicht van de meet plots tevoorschijn kwamen daar waar ze eerder in dit topic in geen velden te bespeuren waren. Mijn tussenkomst is trouwens pas begonnen toen de boel duidelijk in het slop zat. Het was niet altijd even gemakkelijk om de adviezen voldoende duidelijk aan TS voor te stellen omdat ik zeker bij aanvang geen zicht had op de pc-kennis van DHZ. Het ging er bij wijlen nogal chaotisch aan toe. Maar ok, eind goed.. alles goed. Proficiat DHZ en nog veel plezier met je pc. Geef nu echter absolute voorrang aan Windows update alvorens de computer naar eigen voorkeur verder in te stellen.
  5. @DHZ Tijdens de middagpauze zag ik uw bericht maar was toen niet in de mogelijkheid om je te helpen. Sorry! Eerder was ik net als uzelf ook niet altijd in staat om op staande voet te antwoorden maar dat was geen probleem omdat anderen me de kastanjes uit het vuur hebben laten halen. Nu de meet in zicht is komen de 'onzichtbaren' plots uit het wiel. Ze mogen de bloemen hebben. 😒
  6. Ik denk dat ik niet duidelijk genoeg ben geweest. Partitie G is slechts één onderdeel van Schijf 2 (zie verkenner). Je moet de volledige schijf 2 formatteren. Dat doe je heel gemakkelijk met het gratis programma MiniTool Partition Wizard. Download het hier: https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html Let tijdens de installatie goed op dat je het vinkje verwijdert bij 'MiniTool Shadowmaker'. Open nu dit programma en selecteer de bewuste schijf. Let hierbij heel goed op want dit programma begint de schijven te nummeren vanaf 1 terwijl Windows schijfbeheer de schijven vanaf 0 begint te nummeren. Microsoft moet altijd anders doen dan normaal he.😀 Klik de disk(schijf) aan met de rechter muisknop en kies in het menu 'Delete All Partitions'. Bevestig deze taak met 'Yes'. Je moet nu wel nog op de knop 'Apply' (helemaal onderaan links) klikken om de taak uit te voeren. De schijf zal nu 'Unallucated' (niet toegewezen) zijn. Klik hier met de rechtermuisknop en klik op 'Create'. In het venster dat je nu krijgt hoef je niet te wijzigen. Klik dus maar op OK en dan ook weer op 'Apply'. Eenmaal klaar klik je op OK. Stel dat die schijf nu niet in de GPT partitietabel staat maar in MBR zoals in dit voorbeeld (<Klik hier om te kijken), converteer MBR dan naar GPT. Ook nu weer afronden met 'Apply'. Ziezo, dat is dat dan. Nu kun je weer verder met mijn eerder verhaal.
  7. Schijf G (zie afbeelding van schijfbeheer) is de schijf van de probleem computer. Als ik dan de afbeelding van de verkenner van dat Windows systeem bekijk dan zie ik dat er meermaals problemen zijn geweest met het wachtwoord bij het aanmelden. Maar ik zie nog meer maar daar ga ik niet over uitweiden omdat het hier nu geen toegevoegde waarde heeft. Wel valt op te merken dat er naast de ruimte die Windows en de programma's nodig heeft weinig data op dat systeem is opgeslagen. Ik stel voor dat je de data die opgeslagen is in de persoonlijke mappen van de accounts 'greet' en 'janbr' naar een extern medium kopieert. Opgelet: zeker niet op de C-partitie van die pc opslaan want daar is nog nauwelijks vrije ruimte. Daarna kun je de schijf formatteren in ntfs en maak een gpt partitie aan. Dat kan met Windows schijfbeheer of met een externe programma zoals bv MiniTool Partition Wizard. Steek de schijf terug in de 'probleem'-pc. Plaats de bootable Windows installatie usb-stick en start hiervan op. Je weet ondertussen hoe dat moet. Kies nu in tegenstelling tot eerder WEL voor Installeren. Dat zou nu zonder problemen moeten lukken. Op je goede pc heb je veeeeeeeeel te weinig vrije ruimte (dat geeft nu al problemen met o.a; Windows upgrade naar een nieuwere versie) en dat terwijl de zeer grote partitie Data (D:) een zee van ruimte heeft. Dit wijst op een slecht ingesteld systeem. De locatie van de persoonlijke mappen van de hoofdgebruiker zou zich op die Data partitie moeten bevinden en dat is hier zeker niet het geval. Ik stel voor dat je dat probleem eens in een nieuw topic voorlegt nadat je probleem-pc in orde is.
  8. Je moet niet in de mappen van zomaar "een gebruiker" gaan kijken maar wel in de mappen van de gebruiker die de computer heeft gebruikt. Toon eens een schermafbeelding van schijfbeheer zodat we kunnen zien of die schijf gepartitioneerd is en hoeveel ruimte er al van die partities in gebruik is en dus ook nog vrij is. Indien het de privacy niet schaadt zou een screenshot van de inhoud (submappen/gebruikersmappen) van de hoofdmap "Gebruikers" ook nuttig kunnen zijn.
  9. De schijf blijkt gezond te zijn maar ik denk dat Bitlocker het gebruik van je herstel usb-stick in de weg staat. We zoeken naar een oplossing voor dat probleem. Dat zal iets voor morgen zijn wat mij betreft. En heb je nu toegang tot je bestanden op die schijf?
  10. Beide kan en mag. Als je een sata naar usb adapter nog ooit denkt te kunnen gebruiken dan is die aankoop zeer verstandig. Anders is het weggegooid geld. Het zal ook niet zo lang meer duren dat die sata interfaces plaats maken voor PCIe.
  11. Dat zijn die zwarte stekkertjes met een plat rood (soms ook een andere kleur, bv zwart) kabeltje. Zitten er geen vrije sata poorten meer op het moederbord van je 'goede' pc? Een sata kabeltje kun je eventueel wel even "lenen" van je slechte pc. Maakt niet uit hoor. Download en start het programma HD Tune op je goede computer zodra je er in bent geslaagd van die schijf aan je goede pc te koppelen en je ze ook kunt zien in de verkenner (zo niet, laat het weten) Hier de link waar je HD Tune kunt downloaden: https://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe Elders op het forum ben ik deze uitleg gaan halen voor u. Download HD Tune en sla het bestand op. Installeer HD Tune en start deze na de installatie op. Vervolgens ga je naar het tabblad Error Scan, selecteer de harde schijf die je wil controleren en druk op Start. (je dient GEEN vinkje te plaatsen bij Quick scan). De controle kan een hele tijd in beslag nemen afhankelijk van de grootte van de te controleren harde schijf. Wat is het resultaat van deze test? Maak een afbeelding van het resultaat en sla deze op. Ga dan naar de tab Benchmark en doe de test. Maak ook van dat resultaat een afbeelding. Voeg beide afbeeldingen als bijlage toe aan je volgend bericht. En installeer
  12. De meest voor de hand liggende procedures om tot een oplossing te komen lopen voortdurend vast op het moment van de waarheid. Dat doet me vermoeden dat er is mis is met de systeemschijf. Nu weet ik niet of het in uw geval om een SSD schijf dan wel een traditionele harde schijf gaat. Er zijn van dit model pc's heel wat varianten op de markt gebracht. Kan u dat voor ons even duidelijk maken? En beschikt u over een sata adapter (Klik hier op) om die schijf aan een andere computer te koppelen? Als die andere pc van je ook een desktop pc is dan is er intern misschien nog een sata en power connectie vrij om die schijf rechtstreeks te koppelen. Een andere mogelijkheid bestaat er in om een Windows 7 live cd aan te maken en daarvan op te starten. Die live versie van Windows 7 herbergt een groot aantal programma's die in uw geval heel nuttig zijn. Ik denk o.a. maar aan de mogelijkheid om met het programma CrystalDiskInfo de staat van de systeemschijf te scannen en om je data naar een extern medium te kopiëren. Dit laatste uiteraard op voorwaarde dat de schijf nog gezon is en dus leesbaar. Ziehier alles over die Windows 7 Live CD:
  13. Uw laatste twee berichten waarin je zelf op de experimentele toer bent gegaan doen vermoeden dat je mijn laatste bericht hebt gemist. Ik ben er zeker van dat je daardoor een goede kans op slagen aan u hebt laten voorbij gaan.
  14. Voor mij is dit nieuw als dat als normaal zou worden gezien. Ik kan niet schatten hoeveel honderden malen ik al wijzigingen in een BIOS van diverse pc's heb aangebracht en die zijn na een herstart altijd behouden gebleven. Ik heb dus geen verklaring voor wat u vaststelt. Dat biedt ons wel geen houvast om tot een oplossing van uw probleem te komen. Ik heb de indruk van wel maar het vervolg verloopt niet zoals het normaal zou moeten zijn. De reden? De mist wil niet opklaren. Ik heb echter een voorstel. Probeer het nog eens maar kies dan in het venster dat je het laatst geplaatst hebt voor Problemen oplossen. Het zou best kunnen dat dan met de volgende procedure te maken krijgt: Dan klik je op Deze pc opnieuw instellen. In het volgend scherm klik je op Mijn bestanden behouden. In het volgend scherm kies je het doelbesturingssysteem. Klik dan nog op Opnieuw instellen. Het vervolg wijst zichzelf uit.
  15. Het is voor mij de eerste keer dat de procedure in dit topic op die manier verder gaat nadat je voor 'Uw computer herstellen' hebt gekozen. Maar probeer dan toch nog maar eens in dat laatste venster te kiezen voor een 'Een apparaat gebruiken' te kiezen. Dat apparaat moet dan je usb stick worden. Logisch gezien vrees ik dat je dan toch weer in een loop terecht komt.
  16. Blijkbaar wordt uw usb-stick wel gezien bij de opstart via het opstartmenu, dat de laatste foto in je antwoord zien. Dat was eerder ook al zo trouwens. Ik krijg nu toch wel de indruk dat er iets is misgegaan bij het aanmaken van die bootable Windows 10 usb-stick. OK, ik geef toe dat een eerder getoonde inhoud van die stik dat niet doet vermoeden maar het kan haast niet anders. Het lijkt me duidelijk dat je het BIOS goed hebt ingesteld en ook de verdere procedure goed uitvoert. Als je het nog ziet zitten dan raad ik je aan om die bootable usb-stick nog eens opnieuw aan te maken. Zorg ervoor dat dan zeker je het vinkje weghaalt bij Gebruik de aanbevolen opties voor deze pc. Ik hoop dat men je daar op pagina 3 van dit topic niet mee op het verkeerde spoor heeft gezet want dat zou ons dan heel veel nodeloos extra werkt hebben bezorgd.
  17. In dit menu uiteraard niet. Je zit hier in het menu 'Advanced'. Daarvoor moet je terug naar het Menu 'Main' gaan. Daar kun je 'Save Changes and Exit' wel selecteren en ENTEREN. Er bestaan meerdere versie van UEFI. Ik ben er al meerdere tegengekomen maar deze nog niet. Echter, MS UEFI CA keywordt gebruikt om niet-Microsoft UEFI-bootloaders te ondertekenen, zoals die worden gebruikt om Linux of andere besturingssystemen te laden. Als niet over een dual-boot met een Linux versie beschikt dan mag je die ook uitvinken. Om niet te vergeten. Zodra je probleem is opgelost moet je de eerdere instellingen van het BIOS herstellen.
  18. Je moet op Save Changes and Exit (zie hierboven) klikken om die wijzigingen op te slaan en het dan in het volgende venster nog eens bevestigen. Daar is het bij u fout gelopen en zijn die wijzigingen (EUFI naar Legasy) niet opgeslagen. Dat is de oorzaak van dat falen bij het opstarten van uw bootable usb-stick.
  19. Ben je zeker dat het Bios in Legacy modus staat?
  20. Anderzijds zou het zo moeten gelopen hebben dat het setupbestand automatisch had moeten gestart zijn nadat je uw usb-stick als opstartmedium hebt aangewezen. In het volgende venster, waar je eerder de inhoud van je zelf aangemaakte Windows 10 bootable usb-stick toon, zie je helemaal onderaan na het bestand bootmgr.efi het bestand Setup.exe staan.
  21. In dit venster mis ik het Setup(.exe) bestand. In volgorde volgt dat na het bestand bootmgr.efi.
  22. Kies eens voor 'boot'. Geen probleem.
  23. ESD-USB zou uw bootable Windows USB-stick moeten zijn. Ga daar maar mee verder.
  24. Als je graag gaat slapen (wat ik nu ga doen) dan mag je na de wijzigingen in het bios ook stoppen en morgen verder doen. Je begint dan morgen gewoon door bij het opstarten van de computer onmiddellijk op Esc te drukken. Vervolg daarna mijn eerder beschreven stappenplan.
  25. Die opstarbare usb-stick moet je inpluggen vooraleer je uit het BIOS gaat op de manier zoals ik heb beschreven, zodat de wijzigingen die je hebt aangebracht worden opgeslagen. Volg nauwkeurig mijn handleiding! Vergeet dus niet op Esc te drukken (ingedrukt houden totdat er een nieuw venster verschijnt) nadat je uit het bios gaat. Wat je dan moet doen heb ik beschreven. (Zie, op F9 drukken)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.