Ga naar inhoud

powerline combineren met wifi?


Aanbevolen berichten

Ik woon in een appartement en heb een draadloze router aangeschaft. Deze staat in de slaapkamer. Tussen de slaapkamer en de living is er nog de hal. In de living staan de meeste toestellen. Nu is de ontvangst niet zo goed. Voorheen werkte ik met een setje powerline adapters. Mijn vraag is nu of ik mijn draadloze router in de living kan zetten en alles aansluiten als volgt. Van modem naar powerline, naar powerline in living, van poerline in living naar wan-poort draadloze router en dan draadloos naar toestellen en via lan op router naar bedrade toesetellen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een Dlinl DIR825. Draadloos zou deze 300mbps zijn. Het kanaal is ingesteld op automatisch, zo zou hij het beste kanaal kiezen. Het enige dat ik kan kiezen is nog 20 of 40Mhz of hier ook auto select. Als je snelheid zou kunnen verhogen, hoe doe je dit dan en kan hierdoor het bereik verbeteren? Ik heb me ook reeds laten vertellen dat er gespecialiseerde firma's zijn die enkel antennes ontwikkelen en dat je 2 soorten hebben. Die waar het signaal zich verspreid als een cirkel rond de antenne en dan nog die je kan richten naar een specifieke plek. Het bereik van deze antennes zou ook beter zijn dan de standaard antennes geleverd bij routers. Dit zou zo een 20 à 30 euro kosten. Maar buiten dit zou ik mijn router toch liever in de living hebben staan. Is dit mogelijk met powerline? Kan een gewone soepele coax van tv ook worden gezet tss modem en router? Geeft zo een coax hetzelfde signaal door als van die stijve coax die in de muur zit en aan een woning binnenkomt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan best op 40 mhz zetten. Dit zal de signaal verbeteren.

Ik ga vanuit dat je een beveiligd netwerk hebt gezien u in een appartement woont anders kunnen andere bewoners gebruik maken van uw netwerk en zo uw netwerk vertragen.

Een extra antenne zou kunnen en dan noemen ze ranger extender ofwel access-point. Zo'n een speciale antenne voor slechts 20 à 30 euro heb ik wel bedenking maar het kan doch daar heb ik geen weet van.

Ik zou het toch wel heel vreemd vinden dat je met 300 Mbps geen goede bereikt hebt. We hebben een groot huis van 11 m x 26 m en we hebben overal draadloos verbinding en zelfs buiten in de tuin en daarboven moet de draadloos door 30 cm plafond heen. Misschien moet je uw draadloos router wat hoger zetten.

Ik zou wel de kanaal zelf kiezen en om te beginnen met kanaal 7.

Voor netwerkkabel gebruikt je UTP kabel bij voorkeur CAT5E of hoger en die zijn soepel.

TV kabel is niet geschikt.

Wat u voorstel is kan je proberen:

Van modem naar Powerline.

In de living Powerline naar router.

Of dat beter is heb ik sterke twijfel gezien u 300 Mbps router heeft en Powerline misschien 54 Mbps haalt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, sorry, ik bedoelde niet de kabel tss de modem en de router. Dit is idd een utp. Maar omdat we in een app wonen hadden we de modem in de slaapkamer laten plaatsen en niet in de kelder door de lange weg anders via de powerline. Dus hebben ze de modem aangesloten op de coax vanuit de kelder naar de slaapkamer die daar was voorzien voor een tv. Nu heb ik in de living ook nog een aansluiting voor tv. Enkel staat er nu zo een afdekplaatje op met zo een aansluiting voor tv en radio. Ik zou dit zo willen laten. In de slaapkamer was de modem verbonden met een stijve coax en een koppelstuk aan de coax in de muur. Nu omdat ik in de living dit afdekplaatje er liever oplaat zou ik de modem er eventueel op willen aansluiten met een koppemstukje. Ik heb zo een stukje dat op de modem kan geschroefd worden en dan heb je een aansluiting zoals je de coax van de tv in de muur plugt. Dit is dus een soepele coax en geen stijve zoals die vertrekt vanuit de kelder. Werkt dit ook met zo een soepele caox tss de aansluiting van de muur en de modem of moet hier echt zo een stijve coax op worden aangesloten? Ik kan de aansluiting van de coax die in de kelder naar de slaapkamer vertrekt ook wisselen met de vrije aansluiting naar de living.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het hier om een Telenet gaat dan hebt je normaal gezien verschillende uitgangen voor TV. Je kan vandaar uit met een tv kabel verder. Het hoeft geen stijve coax zijn.

In de electrozaak noemen ze dat Telenetkabel. Ja kan ook meteen zo'n een schroef dop kopen. Wel opletten dat je buitenste aarding niet raak met de binnenste koperen draad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.