Ga naar inhoud

help me met win98


swiffer

Aanbevolen berichten

wat voor pentium is het? of wat voor een amd??

als het een pentium 3 of hoger is kan er windows xp op lager dan pentium 3 kan er geen windows op. normaal kunnen op alle amd's wel xp maar dan niet bijv. xp professional (op de hele oude is dat dan)

krijg je wel de melding als je de cd erin steekt tijdens het opstarten druk op een toets om van de cd op te starten. dit kan het ook nog wel eens zijn dat je te laat bent of dat je het gewoon niet ziet want als je die melding krijgt gewoon even op spatie ofso drukken en je moet dan eerst een partitie verwijderen dan opnieuw aanmaken dan beginnen met de installatie als hij dan vraagt welke formatatie hij moet uitvoeren pak dan altijd de gene waar hij standaard op staat. ( bijv. NTSF snel ) gewoon alles laten doen en als hij vraagt om een paar gegevens deze gewoon invullen.

zo moet hij het doen. geeft hij die melding niet ("druk op een toets om van de cd-rom op te starten") dan klopt er iets niet in je BIOS en dan moet je je eerste bootdevice op cd-rom zetten je 2e bootdevice op hard disk en je 3e op disable of floppy (als die erin zit) als je dat hebt gedaan even je BIOS opslaan en dan opnieuw opstarten dan moet je die melding wel krijgen.

laat het even weten of het gelukt is !!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ leroy: ik heb thuis een pentium 2 met amd en die draait xp, dus dat klopt niet helemaal ;-)

je kan ook in plaats van de cd te gebruiken ook diskettes gebruiken om windows xp te installeren

Oorspronkelijke release van Windows XP

Ga naar de volgende Microsoft-websites voor informatie over de verschillende Setup-opstartdiskettes die u kunt downloaden.Microsoft Windows XP Home Edition

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=E8FE6868-6E4F-471C-B455-BD5AFEE126D8&displaylang=nl

Microsoft Windows XP Professional

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=55820EDB-5039-4955-BCB7-4FED408EA73F&displaylang=nl

Owel wat je ook kan in de setup starten vanuit windows (open de cd wanneer je pc in windows 98 opgestart is, dan kan je upgraden gewoon)

mvg Karel

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.