Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

heb ff voor je opgezocht wa het is

Pixel shader

Van Wikipedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Een pixel shader is een stuk programmacode dat geavanceerde kleuring in rasterizers (waaronder huidige video kaarten) mogelijk maakt. Dit stuk programmacode wordt voor elke pixel die er getekend wordt uitgevoerd en heeft tot taak om de kleur van die pixel te berekenen. Het is verwant aan de vertex shader, wat een stuk programmacode is dat voor elke vertex uitgevoerd wordt.

Pixel shaders worden al sinds jaar en dag in niet realtime rendering gebruikt en zijn dan meestal een plugin voor 3D pakketten zoals Maya en 3D Studio MAX, die gewoon in C of C++ geschreven kunnen worden. Ze worden immers uitgevoerd op de normale processor, dus alle functionaliteit van de processor is beschikbaar.

Sinds de DirectX 8 generatie videokaarten zijn pixel shaders ook voor realtime rendering beschikbaar. Er is op de videokaart een speciale programmeerbaar processor aangebracht, die de pixel shader uitvoert. Deze processor heeft echter veel minder mogelijkheden dan een normale processor. Hij is specifiek toegespitst op het berekenen van de kleur van een pixel, en heeft functionaliteit zoals het uitlezen van textures, de invalshoek van een lichtstraal berekenen (dp3) en de gebruikelijke rekenkundige instructies zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen enz. De nieuwere versies, Shading Model 2.0 en Shading Model 3.0, hebben er steeds meer functionaliteit bijgekregen, zoals vertakking (wat programmalussen mogelijk maakt) en het uitlezen van textures met willekeurige coördinaten.

Pixel shaders kunnen geprogrammeerd worden in een assemblertaal, een taal die veel lijkt op hoe het in de hardware geïmplementeerd is.

dus wat ik denk is van download en instaleer DirectX 10 en dan zou het inorden moeten zijn .

hoopelijk werkt het

dada xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.