Ga naar inhoud

Mionix Keid 20 Gaming Headset


superjona

Aanbevolen berichten

De Keid 20W werd beschikbaar gesteld door

Mionix; waarvoor onze dank.

mionix-logo.PNG

Alle foto's zijn klikbaar voor high-res.

OORSPRONG :

Mionix is een Zweeds bedrijf dat zich specialiseert in gaming muizen, gaming muismatten en headsets. Met hun slogan "Light-Years Ahead Of The Game" wil Mionix tonen dat ze alleen high performance producten maken. Al de producten van Mionix zijn - mede door de slogan - gebaseerd op een hemellichaam zichtbaar vanaf de aarde. De Mionix Keid moet de gamers aanspreken op audio-niveau.

dsc00281v.th.jpg

A STAR HAS BEEN BORN

Keid is een driedubbel sterrensysteem 16.5 lichtjaren weg van de aarde en behoort tot het sterrenbeeld van Eridanus, het 6de grootste sterrenbeeld dat er is. Keid is populair geworden dankzij haar nabijheid tot Jupiter. Het is gemakkelijk zichtbaaren vanaf de aarde en schijnt fel door zijn hoge temperatuur. Keid heeft 2 metgezellen, waarvan één een witte dwerg is dat een baan maakt rond Keid.

INHOUD & VERPAKKING

dsc00278v.th.jpgdsc00278.th.jpgdsc00282eu.th.jpg

De gesloten headset springt er meteen bij de verpakking al uit. Aan de achterkant zien we een afbeelding van de Keid, en enkele specificaties.

In The Box

dsc00283m.th.jpg

  • De Keid 20
  • Een handige opbergzak
  • Een Get-Started Guide.

dsc00286wn.th.jpg

De opbergzak is ideaal voor LAN Party's, zo neem je je favoriete headset heel gemakkelijk mee.

SPECS & FEATURES :

  • Ergonomisch Design
  • Signaal-Ruisverhouding 100dbA
  • Passieve geluidsreductie

dsc00284s.th.jpg

  • Volume Control
  • 3.5mm goldplated plugs
  • 50mm drivers

dsc00289l.th.jpg

  • Uitschakelbare microfoon
  • Gevlochten kabel

DE HEADSET NADER BEKEKEN :

dsc00287t.th.jpgdsc00288db.th.jpg

De Keid 20 ziet er heel goed uit voor een headset, en is ideaal qua ergonomie. De grote 50mm drivers zijn in een speciaal schuim ontwikkeld, zodat het zich aanpast naargelang de vorm van je oren. Voor kleine hoofdjes is het echter wel wat wennen.

Met de volume-control regelaar kan je de microfoon aan en uit zetten, en natuurlijk het volume regelen. De hoofdband is van echt leder gemaakt en flexibel; die zich ook vormt naargelang je hoofd. Ook na meerdere uren gamen blijft het comfort-gehalte uitmuntend.

GELUIDSKWALITEIT :

De microfoon zelf biedt een goede kwaliteit, maar vooral de passieve geluidsreductie springt het meest naar boven. Die werkt erg goed, en je stem wordt er helder door. Achtergrond-geluiden, hoor je nauwelijks.

Voor de headset zelf gaan we verschillende testen ondergaan.

1.) Test op een Nokia 5530 Xpressmusic

Ik heb de Keid speciaal aangesloten op mijn muziek-telefoon, met het bellen zelf hoor je bijna geen verschil, omdat de telefoon aan de andere kant ook een parameter beïnvloedt. Als we echter de muziek opzetten horen we iets heel anders. Met deze headset hoor je werkelijk alles van de muziek. De lage klanken zijn echter iets minder, maar je hoort elk instrument spelen, alle kleine melodieën en als we de telefoon op luidspreker zetten, krijgen we al die extra klanken nauwelijks te horen. De Keid is een koptelefoon voor games, maar muziek kan hij prima aan.

2.) Test op een Playstation 3 (Burnout Paradise & Modern Warfare 2)

We sluiten de Keid aan op onze televisie, en starten Burnout Paradise op. (Racegame)

Al vanaf we in het menu komen klinken de liedjes anders, op een positieve manier. Van zodra we beginnen racen gaat er een nieuwe wereld open. Wanneer we als een raket door de stad racen, klinkt alles veel realistischer. Een enorme verbetering t.o.v. de standaard speakers hoor je wanneer je crasht; je zou denken dat je er bij staat.

Idem dito voor Modern Warfare 2, de kogels vliegen letterlijk en figuurlijk langs je oren. Geweldig!

CONCLUSIE / CONCLUSION :

De Mionix Keid is een pure gamingsheadset, maar kan prima met muziek overweg. De geluidsreductie is erg indrukwekkend; en dankzij de kwaliteitsvolle onderdelen is ware ergonomie een feit. De Keid is beslist een ideale vriend voor een LAN Party.

The Mionix Keid is a pure gamingheadset, but it can handle music just fine. The soundreduction is very impressive, and thanks to the qualitative parts is true ergonomics a fact. The Keid is an ideal friend for any LAN Party.

- Maes Jonathan

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooie headset, ik ben voor een nieuwe aan het zoeken...

Ik vind de zwarte wel mooier, ik ken het merk Mionix echt niet.

Alleen het uiteinde van de microfoon is nogal groot, zou kleiner mogen ziet er niet zo mooi uit.

Voor de rest zeer interessant spul van Mionix!

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.