Ga naar inhoud

security shield


Aanbevolen berichten

Plotsklaps was hij (of het) er: een akelige 'pop-up' die me voortdurend komt vertellen dat er wormen en trojans en andere monstertjes op mijn computer zijn aangetroffen! Vijf bedreigingen! Grimmig!

Vervolgens, als je tracht de pop-up kwijt te raken, vraag hij (of het) of je de bedreigingen kwijt wilt raken en biedt een abonnement aan die de computer zou moeten ontdoen van al het gespuis.

Tot twee keer toe heb ik al mijn bestanden gescand met mijn beschermingssysteem van Norton 360 Premier edition. De scan heeft niets opgeleverd, doet geen melding van bedreigingen, evenmin werd de pop-up gevonden respectievelijk verwijderd.

Is er iemand die dit probleem herkend, er zelf mee te maken heeft gehad en het kwijt is geraakt? Zou je me kunnen helpen? Overigens heb ik een programmaatje gedownload dat ik op mijn zoektocht naar een remedie voor dit akelige monstertje tegenkwam (zoekterm o.a. Security shield). Zo kwam ik bij Spyhunter 4 terecht. Maar ook hier vang ik bot, althans zonder het afsluiten van een abonnement op dit beveiligs- en schoonmaaksysteem kom ik niet verder. Wel initieert het programmaatje een scan die vervolgens wordt uitgevoerd door het Windows beveiligingssysteem. Ook dat geeft aan dat er enkele monstertjes op mijn computer ronddwalen, waarna de aanbeveling wordt gedaan maar een abonnement af te sluiten op Spyhunter.

Los van de vraag of het probleem kan worden opgelost ben ik nieuwsgierig naar uw beoordeling van de kwaliteit van het Norton beveiligingssyteem. Hoe kan het dat Security shield en het beveiligingssysteem van Spyhunter en van Windows wel een aantal bedreigingen opsporen maar Norton meldt dat alles koek en ei is?!

Ik zou je dankbaar zijn voor je commentaar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die popup is vervelend maar op zich niet zo gevaarlijk.

Het is pas als je je laat verleiden tot het downloaden van het aangeraden opruimprogramma dat je de besmetting binnenhaalt.

Die zogenaamde besmettingen die gevonden worden, zijn allemaal fake.

Als je een virusscanner hebt, mag je alle meldingen negeren die niet van jouw eigen scanner komen.

We gaan proberen die popup neutraliseren.

Download HijackThis.

Klik bij "HijackThis Downloads" op "Installer".

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis.

PS: AV-Comparatives doet regelmatig vergelijkende testen van de meest gebruikte virsscanners.

De resultaten kan je hier nalezen.

aangepast door kweezie wabbit
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.