Ga naar inhoud

aarden pc


geert8470
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik heb al enige tijd een tweedehands pc en sinds kort, na een tijd werken met pc, heb ik tintelingen in handen en onderarm. Men heeft mij verteld dat dit door statische elektriciteit vd pc kan komen. Een geaard stopcontact 'zou' een oplossing kunnen bieden, maar aangezien ik in een huurhuis zit is dit geen optie. Een aardingsdraad naar de ongeverfde delen van de cv is mij ook ingefluisterd, maar wordt door anderen dan weer afgeraden wegens toch wel enig gevaar ... Heeft iemand nog al dit probleem gehad en eventueel een oplossing ? Aangezien ik niet zo'n computer en elektriciteitsspecialist ben kan ik wel enkele suggesties gebruiken :-).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Staat de computer op een ijzeren bureel dan kan je een houten plaat onder zetten.

Misschien hebt je een mogelijkheid op een koperen kabel naar buiten te trekken en rechtstreeks in de grond.

In de grond ongeveer 1 meter zuiver koper zonder pvc en op en neer plooien. (minimaal 6 mm)

Rubber onderlaag kan ook helpen.

Ook zou ik de kast even openen om te zien of de koeling van de cpu niet vuil is want dat kan ook stroom geven door wrijving.

Indien je oude schermen hebt dan is het beter om LCD scherm te nemen die veel minder statische stroom geeft.

Dit kan je testen door uw arm ontbloten en lichtjes over de scherm te bewegen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reactie, het is nog wat zoeken. Het is idd een ijzeren bureel maar er ligt een houten bureaublad op, dat rubber kan ik ook nog is proberen. 'Stegisoft', was die 6 mm bedoeld als dikte van het rubber of speelt dit geen rol ? Er is allesinds stoomverlies of statische elektiriciteit aan de pc. Ik wou een tip uitproberen door een geleidingsdraad van de pc naar de cv te verbinden en bij het uitschroeven van een boutje (vijsje)van de pc, om de draad aan te verbinden, voelde ik direct stroom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 mm² is de dikte van de koperen draad.

Rubber zou best zo'n 1 cm dik moeten zijn.

Een draad naar de CV is een geen goed idee omdat het ijzer is en dus van ijzer naar ijzer lost niks op want de muur geleid niet en dus hebt je in feite nog meer statisch stroom gezorgd.

Dus op rubber of stroom geleiden via koperen draad naar de grond. De laatste is het beste.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.