Ga naar inhoud

Thuisserver


barde

Aanbevolen berichten

Hoi

Ik ben aan het denken om een thuisserver op te zetten met een pc die ik op overschot heb gewoon omdat ik graag met computers pruts en het wel lollig lijkt en omdat ik er meer over wil weten.

ik heb momenteel gewoon een thuisnetwerkje vaste pc beneden en een op mijn broer zijn kamer beide vast bekabelt laptop op mijn kamer via wifi een laserprinter op de pc van mijn broer via kabel en een inkjetprinter via wifi Dit alles is verbonden met de modem/router b-box2 van belgacom.

Ik heb nog een pc'tje met een pentium 4 met 512mb ram op overschot en een nog oudere met een pentium 2 met 320mb ram ik denk dat ik best voor de 2de ga in verband met energieverbruik.

Nu ik weet niet hoe ik dit allemaal ga aanpakken. Welk besturingssysteem kan ik best gebruiken? Ik heb wat gegoogeld en denk dat ik voor Linux moet gaan maar mijn ervaring hiermee is zeer beperkt.

Het belangrijkste doel zal zijn bestanden te delen over het thuisnetwerk maar zijn er nog leuke dingen die ik kan doen??

Gewoon ik wil zo veel mogelijk weten voordat ik begin ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Installeert gewoon windows XP

Een map of de hele data partitie en deelt het gewoon.

Dat is heel simpel en altijd bereidbaar door andere computer gebruikers.

Je kan inderdaad ook voor Linux kiezen.

xp lijkt me wat simpel dat is geen uitdaging meer!

Kun je nog andere leuke dingen met een thuisserver doen. En wat zijn eigenlijk de voor en nadelen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.