Ga naar inhoud

Zeer traag draadloos internet. Help!


 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

Bij mijn ouders thuis is er sinds kort een probleem met het draadloos internet. Er is één vaste computer die rechtstreeks is aangesloten op de router. Daarnaast zijn er twee laptops die een draadloze verbinding met het internet hebben. Mijn provider is Ziggo, waarvan wij (ergens vorig jaar) een modem hebben ontvangen en vervolgens zelf een draadloze router op hebben aangesloten; de linksys WRT160N. De laptops draaien op Windows 7 64-bit en de vaste computer heeft een Windows XP 32-bit besturingssysteem.

De download snelheid is volgens verschillende tests op het internet rond de 16 Mbit/s de upload snelheid zo rond de 2 Mbit/s. Dit zijn de normale snelheden in ons huis. Hierbij staan geen downloads aan, word er niet gestreamd of op een andere manier gebruik gemaakt van het internet. De speedtests die ik gebruikt heb zijn:

- speedtest.net

- ziggo.speedtest.nl

- speedtest.telenet.be

Sinds ongeveer twee weken hebben wij op beide laptops het probleem dat de download snelheid nog maar rond de 1 Mbit/s schommelt. De upload snelheid blijft echter wél 2 Mbit/s. Het gaat hier dus alleen om de draadloos aangesloten apparaten. De vaste computer in ons huis heeft verder nergens last van, en blijft gewoon met 16 Mbit/s downloaden. Het komt echter wel eens voor dat een laptop met draadloze verbinding ineens 16 Mbit/s haalt, maar dan een paar uur later is de snelheid weer gedaald naar 1 Mbit/s

Na onderzoek op het internet kom ik er niet uit.

Help!

Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


hey,

even snel vragen of het netwerkbeveiligd is en met wat (web wpa(2))?

mss een paar rare

de locatie? (bedoel ik stad plateland drop) en is er veel nieuwbouw in de buurt? (heb daar zelf last mee had)

en nog een paar standaard

nieuwe virusscanner ginstaleerd op de win 7 laptops of andere software /updates?

en is het probleem er ook als de laptops aan gesloten zijn opt het bekabelde netwerk?

groeten, vj

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

Ik heb exact hetzelfde probleem. Twee laptops (een XP en een Windows 7) en iPad werken zonder problemen op normale snelheid. Een andere Laptop met Windows 7 heeft een waardeloze downloadsnelheid, 1 mbps t.o.v. 18 mbps op andere machines. De uploadsnelheid is op alle machines stabiel en goed (3.8 mbps)

Inmiddels uitgevogeld dat het aan de communicatie met de wireless router moet liggen, in mijn geval een Linksys WRT54G2.

In de advanced wireless settings staat default de "Transmission rate" op Auto. Wanneer ik dit op 54 Mbps zet dan gaat de snelheid van de trage laptop omhoog, maar na een reboot wil de machine niet meer aan WLAN connecten.

Vreemd hieraan is dat het maanden normaal heeft gewerkt en nu opeens is dit het probleem.

Het ontbreekt mij echter aan de kennis hoe dit verder op netwerk niveau te moeten debuggen.

@Dodovogel: heb jij op jouw router een vergelijkbare setting die tijdellijk de snelheid wel OK maakt?

Inderdaad help!

Groet,

SW

Link naar reactie
Delen op andere sites


Aan vjdagi:

Het internet is beveiligd met wpa2 personal. Ik woon in een dorp, er is geen nieuwbouw in de buurt. Het heeft jarenlang goed gewerkt, sinds een week of twee (kan iets meer of minder zijn, ik ben niet altijd thuis) is het draadloze internet enorm traag. De laptops gebruiken ook al jaren een volledig geupdate avast virusscanner. Ik heb daarnet even mijn eigen laptop rechtstreeks op de modem aangesloten en de laptop moest een LAN IP herconfigureren of iets dergelijks, dit gaf een prima resultaat:

1285450211.png

Nadat ik alles weer terug heb gezet zoals het stond en de laptop weer draadloos internet heeft lijkt het nu goed te werken.

Het probleem is alleen dat ik dit al eerder een keer heb gedaan, een halve dag later trad hetzelfde probleem weer op en was ik weer terug bij af. Ik zal later vandaag deze post even updaten of dit zo blijft.

Aan wildschoot:

Een specifieke setting als deze kan ik niet vinden, maar als ik sommige instellingen verander of de hierboven beschreven handelingen herhaal, is het weer in orde.

Een vraagje aan jou, heb jij toevallig ook ziggo als internetprovider? Ik hoorde van mijn vriendin (de facebook fanaat) dat er enorm veel mensen zijn met internetproblemen die aangesloten zijn bij ziggo.

Hartelijk dank voor jullie hulp zo ver! Ik zal later vandaag (of morgen) nog een post maken over het resultaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja mijn internetprovider is ook Ziggo.

Maar eerlijk gezegd betwijfel ik het dat het aan Ziggo ligt. (omdat het op andere PC's, laptops, iPads wel snel is)

Ook mijn wireless is met WPA2 beveiligd, maar dat geldt ook voor alle machines. Zelf begin ik steeds meer te denken aan een Windows update die iets veranderd heeft.

Ik blijf zoeken...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Geplaatst: (aangepast)

Bij deze even een update: het internet is opnieuw erg traag. Ik heb andere standaardkanalen geprobeerd, dmv een programma dat inSSIDer heet kan je zien welk kanaal de huizen om je heen gebruiken. Veranderen naar een ongebruikt kanaal in de buurt wil niet baten. De snelheid blijft laag, sterker nog, de upload snelheid wordt ipv 2 Mbit/s minder dan 0.2 Mbit/s.. Snel weer teruggezet dus.

Verder heb ik de router nog naar de fabrieksinstellingen gereset, dit hielp ook niet.

@wildshoot: Zijn die PC's, laptops en iPads wel draadloos verbonden? En toch snel? Als dit het geval is, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je "langzame" laptop, en niet aan de router. In mijn geval hebben alle aangesloten draadloze apparaten een zeer lage downloadsnelheid, de uploadsnelheid is echter wel in orde.

Ik denk ook zelf niet dat het aan ziggo ligt, aangezien het bedrade internet inderdaad prima werkt. Maar het viel me toch op, aangezien ik internetproblemen in dezelfde periode kreeg als deze mensen.

Edit: als ik na het herstarten meteen een speedtest utvoer, schiet de downloadsnelheid naar boven de 3 Mbit/s, enkele minuten later is hij weer gedaald naar de 1 Mbit/s (normaal = 16 Mbit/s).

aangepast door Dodovogel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij had het wegleggen van telefoons en het resetten van het basisstation behoorlijk effect op de downloadsnelheid. Verklaart nog steeds niet het verschijnsel dat alleen downloadsnelheid lager is dan normaal. Uploadsnelheid is gewoon normaal en goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga naar de wireless instellingen van de router en controleer het volgende.

Network Mode (Netwerkmodus): in deze vervolgkeuzelijst kunt u de draadloze standaarden voor uw netwerk(en) selecteren.

Als u binnen het netwerk beschikt over Wireless-N, Wireless-G en Wireless-B apparatuur, houdt u de standaardinstelling Mixed (Gemengd) aan. Als u binnen het netwerk alleen beschikt over Wireless-G en Wireless-B apparatuur, houdt u de standaardinstelling BG-Mixed (BG-Gemengd) aan. Selecteer Wireless-N Only (Alleen Wireless-N) als u alleen Wireless-N apparaten hebt. Selecteer Wireless-G Only (Alleen Wireless-G) als u alleen Wireless-G apparaten hebt. Selecteer Wireless-B Only (Alleen Wireless-B) als u alleen Wireless-B apparaten hebt. Selecteer Disabled (Uitgeschakeld) als u geen draadloze apparatuur binnen het netwerk gebruikt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...