Ga naar inhoud

Verbonden met internet maar toch niet kunnen surfen


ElizaW
 Delen

Aanbevolen berichten

Dag mensen,

ik heb een probleempje qua draadloos internetverbinding met mijn laptop. Ik weet dat het probleem bij mijn laptop ligt als hij verbinding maakt met internet.

Thuis heb ik geen problemen met het verbinding maken, ook kan ik thuis gemakkelijk op een ander onbeveiligd netwerk. Maar van het moment dat ik thuis verlaat lukt het niet meer.

Als ik een netwerk vind, kan ik mij wel ermee verbinden, maar van het moment dat ik dan internet open dan worden de pagina’s niet geladen en heb ik geen verbinding.

Het is een beetje raar maar eigenlijk is het zo: ik ben verbonden met het internet maar heb geen verbinding. Bijvoorbeeld gisteren was ik bij een vriendin en kon op de draadloos internet van haar buur. Het was een perfecte verbinding, alle blokjes gevuld. En toch niet kunnen surfen.

Internet zegt dan 'server niet gevonden'.

Op school heb ik dat probleem eens voorgelegd aan de ICT mannen en toen heeft iemand dat opgelost gekregen. Maar de volgende dag had ik weer dat probleem. Maar toen was het iemand anders die het moest oplossen maar dat proces heeft lang geduurd en ik heb geen idee wat ze toen uiteindelijk gedaan hebben. Ik denk dat die eerste persoon iets gedaan had aan een IP verbinding of zoiets werd er mij gezegd.

Klinkt dit probleem iemand bekend in de oren en weet eventueel een oplossing? Ik hoop van wel, het is nogal vrij vervelend als ik ergens anders ben en geen internetverbinding kan maken.

Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb net gechekt. IP staat op automatisch maar DNS niet. Er is een voorkeurs DNS server ingevuld.

Ligt daar het probleem? Moet ik automatisch DNS nemen?

Ook al is het zo simpel, ik zal pas te weten komen of het werkt als ik weer met mijn laptop buiten huis kom.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voor DNS moet je ook automatisch nemen of een openbare dns ingeven.

Openbare dns zijn bvb OpenDns (met dns1 208.67.222.222 en dns2 206.67.220.220( of Google dns (met dns1 8.8.8.8 en dns2 8.8.4.4).

Openbare dns mag je combineren. Je kan dus als volgt instellen:

DNS1 208.67.222.222

DNS2 8.8.8.8

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...